Jungtinės Tautos: badas Pietų Sudane įgauna neregėtą mastą

Prasidėjus sausringajam

Dėl sudėtingos saugumo situacijos šalyje sunku kai kuriuos regionus aprūpinti maisto produktais.<br>AP nuotr. iš archyvo
Dėl sudėtingos saugumo situacijos šalyje sunku kai kuriuos regionus aprūpinti maisto produktais.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

DPA, ELTA ir lrytas.lt inf.

2016-02-09 06:18, atnaujinta 2017-06-08 18:29

Maždaug 40 000 gyventojų reikalinga neatidėliotina pagalba. Ypač sudėtinga vadinamųjų vidaus pabėgėlių padėtis Vakarų Aukštutinio Nilo provincijoje. Daugelis jų čia iki šiol maitinosi žuvimi ir vandens lelijomis, tačiau „mažėjant vandens lygiui jie netenka paskutiniųjų savo maisto šaltinių“, perspėjo Pasaulio maisto programa (WFP), JT Specialusis pagalbos vaikams fondas (UNICEF) ir Maisto ir žemės ūkio organizacija (FAO).

Dėl sudėtingos saugumo situacijos šalyje sunku kai kuriuos regionus aprūpinti maisto produktais, sakė UNICEF atstovas Jonathanas Veitchas.

Pietų Sudanas, kuris tik 2011-aisiais tapo nepriklausomas, nuo 2013 metų pabaigos yra alinamas pilietinio karo. Mūšius sukėlė prezidento Salva Kiiro ir buvusio jo pavaduotojo, vėliau tapusio sukilėlių lyderiu Rieko Macharo nesutarimai.

Dėl smurto savo namus buvo priversti palikti daugiau kaip 2,3 mln. žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.