Naujosios Zelandijos miestą sukrėtė 5,8 balo žemės drebėjimas

[[ge:lrytas:lrytas:233525]]

Žmonės socialinėje žiniasklaidoje skelbė nuotraukas, kuriose užfiksuota, kaip į jūrą nugriuvo skardžio kraštas.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Žmonės socialinėje žiniasklaidoje skelbė nuotraukas, kuriose užfiksuota, kaip į jūrą nugriuvo skardžio kraštas.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 14, 2016, 10:37 AM, atnaujinta Jun 8, 2017, 4:00 AM

Oficialioji Naujosios Zelandijos žemės drebėjimų stebėjimo tarnyba „GeoNet Science“ po „smarkaus intensyvumo“ drebėjimo perspėjo dėl pakartotinių požeminių smūgių.

Visame Kraistčerče, kuris yra Pietų saloje, kaukė sirenos, buvo evakuoti žmonės iš bent vieno pastato, pranešė žiniasklaida.

Žmonės socialinėje žiniasklaidoje skelbė nuotraukas, kuriose užfiksuota, kaip į jūrą nugriuvo skardžio kraštas, bet gelbėjimo tarnybos nurodė, kad kol kas nėra pranešimų apie kokią nors struktūrinę žalą pastatams.

Kavos parduotuvės pajūrio priemiestyje Samneryje vadybininkė Jenny Krex laikraščiui „The New Zealand Herald“ sakė, kad jos parduotuvėje dužo daiktai.

„Visiems buvo didelis išgąstis, visi bėgo lauk, – sakė ji. – Pasirūpinau, kad visiems viskas būtų gerai, buvo nemažas šokas. Šiuo metu ten beprotybė“.

Drebėjimas įvyko savaitė prieš penktąsias 6,3 balo stiprumo žemės drebėjimo Kraistčerče, per kurį žuvo 185 žmonės, metines. Tas drebėjimas yra tarp daugiausiai aukų pareikalavusių stichinių nelaimių Naujojoje Zelandijoje.

Dabartinio žemės drebėjimo, kurio stiprumą JAV geologijos tarnyba nustatė buvus 5,8 balo, židinys buvo maždaug 8 kilometrų gylyje, 17 kilometrų į vakarus nuo miesto.

„Šis žemės drebėjimas buvo per silpnas, kad sukeltų cunamį“, – sakė GeoNet atstovė spaudai Caroline Little (Kerolain Litl), bet tuoj pridūrė, kad tokie virpesiai „gąsdina žmones ir gyvūnus, tad daugelis bėga laukan; net eiti būna sunku..., daiktai krenta nuo sienų ir lentynų“.

Naujoji Zelandija yra ties Australijos ir Ramiojo vandenyno regiono tektoninių plokščių sandūra vadinamajame Ugnies žiede ir per metus patiria vidutiniškai apie 15 tūkstančių žemės plutos virpesių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.