Fidžyje tropikų ciklono aukų skaičius išaugo iki 20 žmonių

Fidžio premjeras Voreqe Bainimarama pranešė, kad savaitgalį virš

Ciklono aukomis tapo mažiausiai 20 žmonių.<br>AP nuotr.
Ciklono aukomis tapo mažiausiai 20 žmonių.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

TASS, ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 22, 2016, 7:21 AM, atnaujinta Jun 7, 2017, 4:03 AM

Interviu Naujosios Zelandijos radijui vyriausybės vadovas taip pat konstatavo, jog kol kas neįmanoma tiksliai įvertinti padarytos žalos masto, kadangi valdžia neturi duomenų apie padėtį daugelyje atokių salų. „Pagalbos brigados pasirengusios ten vykti – jeigu leis orai, tai įvyks antradienį“, – paaiškino premjeras.

Naujausiais duomenimis, ciklono aukomis tapo mažiausiai 20 žmonių. Būgštaujama, kad šis skaičius gali išaugti. Ciklonui buvo suteikta penktoji, aukščiausia galingumo kategorija – meteorologų duomenimis, vėjo greitis šalia jo epicentro siekė 230 kilometrų per valandą, gūsiuose – iki 325 kilometrų per valandą, o vandenyno bangų aukštis prie salų krantų – 12 metrų. Pasak specialistų, „Winston“ buvo labiausiai niokojamas ciklonas per visą meteorologinių stebėjimų Fidžyje istoriją.

Šalies sostinės Suvos valdžia pirmadienį paskelbė, kad ciklonas mieste visiškai sugriovė daugiau kaip 140 namų. Didžiausioje Fidžio saloje Viti Levu, kurioje įsikūrę apie 70 procentų šalies gyventojų, visiškai sugriauti 680 namų. Gaunamomis žiniomis, labiausiai nukentėjo žemumose esančių kaimų gyventojai.

Australija ir Naujoji Zelandija jau pažadėjo suteikti nelaimės ištiktai šaliai skubią humanitarinę pagalbą.

Fidžis išsidėstęs daugiau kaip 300-uose salų pietinėje Ramiojo vandenyno dalyje (apie 100 iš jų yra negyvenamos). Šalyje gyvena apie 890 tūkstančių žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.