Auga Fidžio tropikų ciklono aukų skaičius

Fidžį savaitgalį nusiaubusio

Gelbėjimo komandų darbuotojai perspėjo, kad žuvusiųjų skaičius gali dar išaugti, nes jie dar nespėjo nuvykti į ciklono labiausiai nuniokotas salas.<br>AP nuotr.
Gelbėjimo komandų darbuotojai perspėjo, kad žuvusiųjų skaičius gali dar išaugti, nes jie dar nespėjo nuvykti į ciklono labiausiai nuniokotas salas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-02-23 06:54, atnaujinta 2017-06-06 23:40

Apie 8 500 žmonių vis dar glaudžiasi evakuacijos centruose. Didžiausiose Fidžio salose Viti Levu ir Koro ciklonas „Winston“ visiškai sugriovė daugybę namų. Vyriausybės atstovas Ewanas Perrinas „Radio New Zealand“ sakė, kad Koro saloje 2 000 šeimų namai beveik visiškai suniokoti.

Ciklonui buvo suteikta penktoji, aukščiausia, galingumo kategorija, – meteorologų duomenimis, vėjo greitis šalia jo epicentro siekė 230 kilometrų per valandą, gūsiuose – iki 325 kilometrų per valandą, o vandenyno bangų aukštis prie salų krantų – 12 metrų.

Pasak specialistų, „Winston“ buvo labiausiai niokojamas ciklonas per visą meteorologinių stebėjimų Fidžyje istoriją.

Gelbėjimo komandų darbuotojai perspėjo, kad žuvusiųjų skaičius gali dar išaugti, nes jie dar nespėjo nuvykti į ciklono labiausiai nuniokotas salas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.