Australijos ledlaužis prie Antarktidos užplaukė ant seklumos

Australijos pagrindinis

Laive yra iš viso 67 ekspedicijos ir įgulos nariai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Laive yra iš viso 67 ekspedicijos ir įgulos nariai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 25, 2016, 8:06 AM, atnaujinta Jun 6, 2017, 4:15 PM

Australijos Antarktidos departamentas nurodė, kad šis incidentas įvyko trečiadienį, kai tas laivas atgabeno atsargų į Mosono stotį ir prasidėjo smarki pūga, kurios vėjo greitis viršijo 130 km per valandą.

„Laive yra iš viso 67 ekspedicijos ir įgulos nariai, kurie visi gyvi ir sveiki“, – sakoma institucijos pranešime, kuriame taip pat nurodoma, kad ledlaužis užplaukė ant seklumos prie Pasagos įlankos Vakarų kyšulio.

„Laivas išlieka sandarus; jo korpusas nebuvo apgadintas, – pridūrė Antarktidos departamentas. – Dabartinės pūgos sąlygos trukdo įvertinti visą žalą, o įgula atidžiai tikrina korpusą laivo viduje.“

Australija turi keturias stotis Antarktidos regione, o „Aurora Australis“ reguliariai plaukioja iš Hobarto uostamiesčio Tasmanijoje, gabendama mokslininkų komandas ir atsargas.

Laivas, priklausantis bendrovei „P&O Maritime Services“, į vėliausią misiją išplaukė iš Hobarto sausio 11 dieną, vykdydamas mokslinius tyrimus Kergeleno jūrgūbrio regione, o praeitą šeštadienį atplaukė prie Mosono stoties.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.