Virdžinijos valstijoje per smarkias audras žuvo trys žmonės

Galinga audrų

Meksikos įlankos pakrantėje susidarė per dvi dešimtis tornadų, kurie kartu su smarkiomis vėtromis apgadino arba sugriovė šimtus namų Luizianoje, Misisipėje ir Floridoje.<br>AP nuotr.
Meksikos įlankos pakrantėje susidarė per dvi dešimtis tornadų, kurie kartu su smarkiomis vėtromis apgadino arba sugriovė šimtus namų Luizianoje, Misisipėje ir Floridoje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP, BNS ir lrytas.lt inf.

2016-02-25 08:24, atnaujinta 2017-06-06 16:03

Ankstesnę dieną tai pačiai sistemai vystantis Meksikos įlankos pakrantėje susidarė per dvi dešimtis tornadų, kurie kartu su smarkiomis vėtromis apgadino arba sugriovė šimtus namų Luizianoje, Misisipėje ir Floridoje. Tą dieną irgi žuvo trys žmonės, o dešimtys buvo sužeisti.

Tuo metu meteorologai perspėjo, kad pavojus dar nepraėjo ir kad trečiadienį daugiau negu 88 mln. žmonių gali būti paveikti ne mažiau ekstremalių orų. Tuo tarpu Vidurio Vakarų regione dėl smarkaus snygio ir smarkių vėjų buvo atšaukta daug skrydžių Čikagos oro uostuose, o keliose valstijose teko uždaryti mokyklas.

Virdžinijoje gubernatorius Terry McAuliffe'as trečiadienio vakarą valstijoje paskelbė nepaprastąją padėtį. Smarkiausiai nuo stichijos nukentėjo mažytis Veiverlio miestelis šios valstijos pagrindiniame žemės riešutų auginimo regione. Virdžinijos policija nurodė, kad toje gyvenvietėje, turinčioje apie 2 000 gyventojų, buvo apgadinti mažiausiai penki statiniai.

Valstijos policijos atstovė Corinne Geller savo pranešime nurodė, kad žuvo dvejų metų vaikas ir du vyrai – 50 ir 26 metų. Pasak jos, žuvusiųjų kūnai buvo rasti už maždaug 300 metrų nuo jų mobiliojo namelio.

Į Veiverlį vedančius kelius teko uždaryti dėl išvartytų medžių ir nuolaužų, išbarstytų smarkaus vėjo, kurio gūsių greitis siekė beveik 100 km per valandą, rašė C.Geller.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.