Rusijos anglių kasykloje įvyko tragedija

Rusijos šiaurėje

Griūtys kasyklose – nereti incidentai Rusijoje.<br>„Ria Novosti“/ „Scanpix“ asociatyvi nuotr.
Griūtys kasyklose – nereti incidentai Rusijoje.<br>„Ria Novosti“/ „Scanpix“ asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, „Interfax“, BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 26, 2016, 7:51 AM, atnaujinta Jun 6, 2017, 12:55 PM

Bendrovė „Vorkutaugol“ nurodė, kad ši avarija įvyko apie 14 val. 30 min. vietos (13 val. 30 min. Lietuvos) laiku kasykloje „Severnaja“ atokioje Komijos respublikoje, kai po žeme dirbo 110 žmonių.

80 darbininkų buvo išgelbėti ir sėkmingai iškelti į paviršių.

„Pagal preliminarius duomenis, nelaimė kasykloje „Severnaja“ įvyko dėl staigaus metano dujų prasiveržimo ir jų sprogimo gavybos vietoje.

Šią prielaidą patvirtino Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerijos laboratoriniai tyrimai“, – sakoma bendrovės pranešime. „Vorkutaugol“ atstovas Dmitrijus Paikinas naujienų agentūrai „Interfax“ anksčiau sakė, kad po žeme įvyko du sprogimai, dėl kurių kilo gaisras, o šachta buvo uždūminta.

Tuo tarpu Maskvoje įsikūrusio Tyrimų komiteto atstovas Vladimiras Markinas nurodė: „Šiuo metu 26 kalnakasių likimas nežinomas; keturi žmonės žuvo.“

Šimtai gelbėtojų penktadienį stengiasi išvalyti užgriuvusias šachtas, kad surastų dingusius darbininkus, nurodė Nepaprastųjų situacijų ministerija, kurios vadovas Vladimiras Pučkovas ketvirtadienio vakarą išskrido į tą Arkties regioną, esantį už maždaug 1,2 tūkst. km į šiaurės rytus nuo Maskvos, kad galėtų asmeniškai vadovauti gelbėjimo operacijai.

„Vorkutaugol“ atstovė Tatjana Buškova sakė, kad visos vietos, kur galėtų būti dingę kalnakasiai, jau nustatytos, pridūrusi, kad sprogimo vietoje įsiplieskęs gaisras dar neužgesintas.

Griūtys kasyklose – nereti incidentai Rusijoje ir buvusiose sovietinėse respublikose, kur daugelis šachtų nebuvo modernizuotos nuo komunistinių laikų.

2007 metais bent 108 kalnakasiai žuvo per sprogimą kasykloje, esančioje Kemerovo regione Sibire.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.