Vietname trys britų turistai žuvo įkritę į krioklį

Datanlos kriokliai yra populiarūs tarp nuotykių ieškančių turistų, kurie čia gali virvėmis leistis nuo uolų ir pasivažinėti bėgių keliais po džiunglių parką.

Turistai krito į krioklio srovę ir žuvo, daužomi šėlstančio vandens.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Turistai krito į krioklio srovę ir žuvo, daužomi šėlstančio vandens.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf

Feb 27, 2016, 12:16 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 8:23 AM

Dviejų moterų ir vieno vyro lavonus penktadienį ištraukė dešimtys pagalbos darbuotojų, kurie nusileido stačiomis uolomis prie kaskadomis krintančių krioklių netoli Dalato miesto Vietnamo vidurio regiono aukštumose.

Datanlos kriokliai yra populiarūs tarp nuotykių ieškančių turistų, kurie čia gali virvėmis leistis nuo uolų ir pasivažinėti bėgių keliais po džiunglių parką.

Ekskursijas į Datanlą organizuojančios kompanijos direktorius Le Viet Lucas sakė, kad minėti trys britai vieną iš septynių tos vietovės krioklių apžiūrinėjo negavę reikiamo agentūros leidimo ir kad juos nunešė stipri srovė.

„Jie įkrito į šio krioklio srovę ir žuvo, daužomi šėlstančio vandens“, – nurodė jis, pridūręs, kad lavonai vėlai penktadienį buvo nuvežti į Ho Ši Miną.

Britų ambasada Hanojuje paskelbė pareiškimą žuvusio Christiano Sloano, kuris, pasak vietos žiniasklaidos, buvo 25 metų, šeimos vardu.

„Christiano žūtis mums yra labai liūdna netektis. Jis buvo labai populiarus jaunas vyras, anksčiau tarnavęs Karališkajame jūrų laivyne, kuris turėjo daug, daug draugų, ne tik savo (gyvenamoje) vietoje, bet ir visame pasaulyje. Jis gyveno gyvenimui“, – sakoma pareiškime.

Ambasada atsisakė paskelbti žuvusių moterų, 18 ir 25 metų, kurios anksčiau šį mėnesį drauge atvyko į šalį, vardus.

„Užjaučiame šeimas ir draugus šiuo sunkiu metu. Jų vardu palaikome glaudžius kontaktus su vietos pareigūnais Vietname“, – nurodė britų ambasada.

Vietnamas ir jo kaimynės Pietryčių Azijoje labai traukia jaunus žygeivius, tačiau šiose šalyse dažni nelaimingi atsitikimai, prastais dirba teisėsauga ir menkai laikomasi saugumo reikalavimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.