Tyrėjai: dėl Pensilvanijos šaudynių atsakingi du užpuolikai

„Šios žmogžudystės buvo suplanuotos. Jos buvo apgalvotos, žiaurios“, – sakė apylinkės prokuroras Stephenas Zappala, komentuodamas trečiadienio vakarą įvykusias šaudynes.

Tyrėjai nustatė, kad per šešių žmonių gyvybes pareikalavusią ataką dalyvavo du užpuolikai.<br>AP nuotr. iš archyvo
Tyrėjai nustatė, kad per šešių žmonių gyvybes pareikalavusią ataką dalyvavo du užpuolikai.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 11, 2016, 1:51 PM, atnaujinta Jun 2, 2017, 1:03 AM

„Šios žmogžudystės buvo suplanuotos. Jos buvo apgalvotos, žiaurios“, – sakė apylinkės prokuroras Stephenas Zappala, komentuodamas trečiadienio vakarą įvykusias šaudynes.

Teismo medicinos tyrėjas ketvirtadienio popietę oficialiai pripažino nušautos nėščiosios vaisiaus žūtį žmogžudyste, todėl šios atakos aukų skaičius padidėjo iki šešių žmonių.

Panašu, kad užpuolikų pagrindiniai taikiniai buvo vienas arba du žmonės, sakė S.Zappala ir pridūrė, kas neatmetama versija, jog šis nusikaltimas susijęs su narkotikais.

Policija nurodė kol kas nenustačiusi jokių įtariamųjų. Alegenio apygardos administracijos vadovas Richas Fitzgeraldas paragino ką nors žinančius žmones susisiekti su teisėsauga, sakydamas, kad tai „gali tapti mūsų pirmuoju žingsniu, stabdant smurtą mūsų bendruomenėse“.

Keturios moterys, iš kurių viena buvo aštuntą mėnesį nėščia, ir vienas vyras buvo nušauti sprukdami iš vieno namo užpakalinio kiemo į verandą, kai juos iš .40 kalibro pistoleto apšaudė kitas užpuolikas. Šio išpuolio taikiniu tapo vakarėlis, kuriame apie 15 suaugusiųjų lošė kortomis ir kepė kepsnius.

Nuaidėjus pirmiesiems šūviams, žmonės puolė prie namo galinės verandos ir durų, kur kitas užpuolikas, ginkluotas 7,62 mm kalibro šautuvu, galbūt Kalašnikovo automatu, pradėjo šaudyti iš už tvoros, būdamas arčiau negu už 3 m nuo verandos, sakė S.Zappala.

Nei vienas iš ginklų, panaudotų per šią ataką, nebuvo rastas.

Šautuvu ginkluotas užpuolikas taikėsi aukštai. Keturi žuvusieji buvo rasti mažytėje galinėje verandoje.

„Jie visi buvo nušauti į galvas“, – pažymėjo S.Zappala.

„Išžudyta visa mano šeima“, – sakė Jessica Shelton, kuri buvo dviejų nužudytųjų motina ir kitų dviejų teta.

Nušauta nėščioji buvo jos dukra Chanetta, o vienas iš kritiškai sužeistųjų – jos sūnus, pridūrė moteris.

Vilkinsbergas yra skurdus Pitsburgo rytinis priemiestis, liūdnai pagarsėjęs dėl prekybos narkotikais ir ginkluoto smurto. Tačiau kaimynai pasakojo, kad gatvė, kurioje įvyko pastarosios šaudynės, buvo gana rami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.