Dingusio Malaizijos lėktuvo paieškas baigs iki vasaros pabaigos

Didelio masto operacija

Dingusio Malaizijos lėktuvo paieškas baigs iki vasaros pabaigos.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Dingusio Malaizijos lėktuvo paieškas baigs iki vasaros pabaigos.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf,

May 20, 2016, 8:03 AM, atnaujinta May 24, 2017, 11:54 PM

Dar liko patikrinti mažesnę negu 15 tūkst. kv. km teritoriją 120 tūkst. kv. km. paieškų zonoje į vakarus nuo Australijos krantų, kur, kaip manoma, sudužo tas keleivinis lėktuvas.

Australijos transporto saugumo biuro (ATSB) vadovas Martinas Dolanas sakė, kad nėra jokių ženklų, jog ta paieškų zona bus dar labiau išplėsta.

„Mums dar reikia nemažai nuveikti, o mūsų geriausios prognozės – kad užbaigsime paieškas liepos pabaigoje arba rugpjūčio pradžioje; tai gali lemti nenumatytos aplinkybės“, – M.Dolanas sakė dienraščiui „The Australian“, turėdamas omenyje tikėtinus nepalankius orus.

„Techninių pajėgumų tęsti paieškas yra, bet tam reikalingi ištekliai – vyriausybės reikalas“, – pabrėžė jis.

Viltys, kad pavyks rasti 239 žmones skraidinusį lėktuvą „Boeing 777“, dingusį 2014 metų kovo 8 dieną, vis labiau blėsta.

„Šiuo metu mažėja pasitikėjimo lygis, kad surasime tą orlaivį“, – pripažino M.Dolanas.

Darbai paieškų zonoje kol kas nesuteikė jokių užuominų, kas nutiko MH370 laineriui, dingusiam skrendant iš Kvala Lumpūro į Pekiną per vieną iš mįslingiausių incidentų per aviacijos istoriją.

Penkios nuolaužos, kurios neabejotinai arba tikėtinai yra to lainerio dalys, buvo rastos už tūkstančių kilometrų nuo paieškų zonos – Pietų Afrikos Respublikoje, Mauricijuje, Mozambike ir Reunjono saloje, kur veikiausiai buvo atneštos vandenyno srovių.

Australija, Malaizija ir Kinija nurodė, kad jų bendrai organizuojamos paieškos tikriausiai bus nutrauktos, jeigu paieškų zonoje nebus nieko rasta.

Savaitiniame pranešime apie operacijos pažangą ATSB nurodė, kad trys laivai toliau ieškos lėktuvo, bet nusistovėjus žiemiškiems orams pakilusios didelės bangos ir smarkūs vėjai trikdo tas pastangas.

„The Australian“ pridūrė, kad tuo atveju, jeigu lėktuvas nebus rastas, ATSB parengs ataskaitą, kurioje bus apžvelgtos kitos galimybės, įskaitant „neprognozuojamo piloto“ scenarijų – kad lainerio kapitonas sąmoningai sudaužė lėktuvą jūroje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.