Ciklonas Bangladeše nusinešė penkias gyvybes

Link Bangladešo artėja

Pareigūnų teigimu, ciklonas, kaip prognozuojama, atneš 88 km per valandą greičio vėją.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Pareigūnų teigimu, ciklonas, kaip prognozuojama, atneš 88 km per valandą greičio vėją.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 21, 2016, 10:22 AM, atnaujinta May 24, 2017, 8:57 PM

Pareigūnų teigimu, ciklonas, kaip prognozuojama, atneš 88 km per valandą greičio vėją. Dėl artėjančios stichijos jau evakuota 60 tūkst. žmonių, nes prognozuojama, kad bus užtvindyti pakrančių kaimai ir miesteliai.

„Audra pasieks šalį tarp Barisalo ir Čitagongo, – AFP agentūrai sakė Bangladešo vyriausybės Meteorologijos departamento sinoptikas Ruhulas Quddusas. – Ciklono periferinis vėjas jau pasiekė pakrantės rajonus.“

Dėl ciklono atnešto stipraus vėjo ir smarkaus lietaus pietiniuose šalies rajonuose jau žuvo penki žmonės, pranešė vietos policija. Tūkstančiai žmonių yra evakuojami.

„Iki šiol į laikinas prieglaudas jau perkėlėme maždaug 60 tūkstančių žmonių“, – sakė Bangladešo Nepaprastųjų situacijų valdymo departamento vadovas Reazas Ahmedas.

Bangladeše dėl artėjančios audros taip pat uždaryti jūrų ir upių uostai, žvejybiniams laivams draudžiama išplaukti į jūrą.

Penktadienio vakarą nepaprastųjų situacijų valdymo pareigūnai agentūrai AFP sakė pasirengę į beveik 4000 laikinų prieglaudų perkelti daugiau nei du milijonus žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.