Tailande per gaisrą mokyklos bendrabutyje žuvo bent 17 mergaičių

Tailando šiaurėje

Dviejų aukštų krikščioniškos mokyklos pastatas užsiliepsnojo vėlai vakare, kai dauguma vaikų miegojo.<br>AP nuotr. iš archyvo
Dviejų aukštų krikščioniškos mokyklos pastatas užsiliepsnojo vėlai vakare, kai dauguma vaikų miegojo.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf

May 23, 2016, 9:56 AM, atnaujinta May 24, 2017, 2:54 PM

Dviejų aukštų krikščioniškos mokyklos pastatas užsiliepsnojo vėlai vakare, kai dauguma vaikų miegojo, todėl moksleivės nespėjo išbėgti į lauką.

Gaisras įsiplieskė sekmadienį apie 23 val. (vietos, 19 val. Lietuvos laiku). Žuvo 17 mergaičių, o penkios buvo sužeistos“, – naujienų agentūrai AFP sakė pulkininkas Prayadas Singsinas, Čiang Rajaus provincijos Vingapatao rajono policijos vadas.

Dviejų sužeistųjų būklė buvo sunki, nurodė jis, tačiau pridūrė, jog ankstesni nuogąstavimai dėl dar dviejų galimai dingusių mergaičių buvo išsklaidyti, kai gelbėtojai apieškojo supleškėjusio pastato liekanas.

„Gaisras užgesintas, bet jo priežastys tebetiriamas“, – pažymėjo Prayadas Singsinas, pridūręs, kad teismo ekspertai turėtų atvykti pirmadienį.

Toje internatinėje mokykloje, valdomoje vieno vietos fondo, o ne vyriausybės, gyvena 6–13 metų mergaitės, nurodė Prayadas Singsinas.

Kitas to paties rajono policijos pareigūnas sakė, kad tame internate gyveno moksleivės iš neturtingų vietos kalnų genčių, kurių šeimos gyvena per toli, kad galėtų važinėti į mokyklą.

„Kai kilo gaisras, bendrabutyje buvo 38 moksleivės. Kai kurios dar nebuvo užmigusios, todėl išbėgo, – naujienų agentūrai AFP sakė provincijos gubernatoriaus pavaduotojas Arkomas Sukapanas. – Tačiau kitos miegojo ir negalėjo išbėgti, todėl buvo daug aukų.“

Mokyklose „Facebook“ paskyroje paskelbtose nuotraukose matėsi ugniagesiai, kovojantys su liepsnomis, apėmusiomis baltą dviaukštį pastatą.

Kalnų gentys dažnai negauna valstybės išteklių, menkai rūpinamasi jų vaikų švietimu, taip pat gyventojų sveikatos apsauga ir jų regiono plėtra.

Dėl skurdo kai kurie gyventojai ryžtasi tapti narkotikų kontrabandininkais, prisidėdami prie gaujų, veikiančių toje Auksiniu trikampiu vadinamoje atokioje teritorijoje prie sienos su Laosu ir Mianmaru.

Tailando sveikatos apsaugos ir saugumo standartai prasti, o visoje karalystėje dažnai pasitaiko nelaimingų atsitikimų.

Čiang Rajaus miestas ir aplinkinės kalvos pritraukia daug užsieniečių turistų, kuriems ten organizuojami žygiai ir kitos aktyvios pramogos.

Lankytojams taip pat organizuojamos ekskursijos į atokiai gyvenančių genčių kaimus, nors fotografavimasis su tais žmonėmis yra kritikuojamas kaip jų kultūros žeminimas, mat pažeidžiamas etnines grupes tai paverčia „žmonių zoologijos sodais“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.