Australijoje krokodilas sudraskė išsimaudyti sumaniusią moterį

Australijos

Australijos šiaurės rytuose krokodilas sudraskė moterį.<br>„Reuters“/“Scanpix“ asociatyvi nuotr.
Australijos šiaurės rytuose krokodilas sudraskė moterį.<br>„Reuters“/“Scanpix“ asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP, BNS ir lrytas.lt inf.

May 30, 2016, 9:31 AM, atnaujinta May 23, 2017, 7:13 PM

Šis incidentas įvyko vėlų sekmadienio vakarą, kai abi moterys maudėsi negilioje vietoje Torntono paplūdimyje Deintrio nacionaliniame parke Kvinslando valstijoje, kuris yra įtrauktas į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą, sakė policijos vyresnysis konsteblis Russellas Parkeris.

„Jos 47 metų draugė mėgino sugriebti ją ir ištempti į saugią vietą, bet ji tiesiog negalėjo to padaryti“, – R.Parkeris sakė nacionaliniam transliuotojui „Australian Broadcasting Corp.“ (ABC).

Policija nurodė, kad moterys plaukiojo tokioje vietoje, kur vandens gylis siekė joms iki juosmens, o greitosios pagalbos medikai teigė, kad krokodilas puolė, kai moterys buvo įsibridusios iki kelių.

Pasak R.Parkerio, gelbėtojų sraigtasparnis, kuriame sumontuotos šilumai jautrios kameros, nesugebėjo rasti dingusios moters naktį iš sekmadienio į pirmadienį, todėl paieškos bus tęsiamos pirmadienį. Jos dalyvaus sraigtasparnis, kateris ir sausumoje dirbsiančiose komandos.

Tame incidente dalyvavusi antroji moteris iš Kernso, esančio už 93 km į pietus nuo Torntono paplūdimio, buvo nuvežta į ligoninę Mosmaną, nes buvo smarkia sukrėsta šios atakos, o krokodilas apdraskė jai ranką, sakė Kvynslando greitosios pagalbos tarnybos atstovas Neilas Noble'as.

„Išgyvenusi moteris mums nurodė, kad jos pajuto stumtelėjimą, o jos draugė pradėjo klykti ir buvo nutempta į vandenį“, – N.Noble'as sakė ABC.

Abi moterys galėjo nežinoti, kad ta vieta yra pagarsėjusi kaip krokodilų buveinė, pridūrė jis.

Tačiau tam regionui Australijos parlamente atstovaujantis deputatas Warrenas Enstchas sakė, kad tas paplūdimys yra greta upokšnio, kuriame turizmo agentūros organizuoja krokodilų stebėjimo ekskursijas. Įstatymų leidėjas tvirtino, kad abi turistės tame regione tikriausiai matė daug ženklų, perspėjančių apie krokodilų pavojų.

„Negalime įstatymais apsaugoti nuo žmonių kvailumo, – apgailestavo jis. – Jeigu eisit maudytis 10 valandą vakaro, būsit suėsti.“

Ši ataka įvyko netoli vietos, kur 2009 metais vienas penkiametis buvo sudraskytas 4,3 metro ilgio krokodilo, užpuolusio jį šlapynėje. Tuo tarpu 1985-aisiais 5 m ilgio krokodilas ten nužudė viename upelyje plaukiojusią 43 metų moterį.

Darvine dirbantis krokodilų ekspertas Grahame'as Webbas sakė, kad krokodilai daugiausia paplitę upėse, šlapynėse ir kitokiuose vandens telkiniuose, bet atviri paplūdimiai šiaurės Australijoje taip pat nėra saugūs.

„Buvo gana daug užpuolimų prie paplūdimių ir koralinių rifų, kur žmonės plaukioja su vamzdeliais ir kaukėmis“, – aiškino G.Webbas.

Australijos šiauriniame atogrąžų regione krokodilų labai pagausėjo, kai 1971 metais jie buvo paskelbti saugoma rūšimi. Manoma, kad Šiaurės Teritorijoje laisvėje gyvenančių krokodilų populiaciją sudaro apie 100 tūkst. individų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: pirma JAV siunta Ukrainai – dar šią savaitę