Katare per gaisrą žuvo mažiausiai 11 žmonių

Mažiausiai 11 žmonių žuvo, o

Mažiausiai 11 žmonių žuvo, o dar 12 nukentėjo per gaisrą statybininkų bendrabutyje Katare.<br>AFP/ Scanpix asociatyvi nuotr.
Mažiausiai 11 žmonių žuvo, o dar 12 nukentėjo per gaisrą statybininkų bendrabutyje Katare.<br>AFP/ Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 3, 2016, 7:40 AM, atnaujinta May 23, 2017, 5:22 AM

Ugnis įsiplieskė stovykloje, kurioje gyvena darbininkai, statantys turizmo kompleksą pakrantės zonoje šalies pietvakariuose. Nukentėjusieji nugabenti į ligonines.

Dėl gaisro iškelta baudžiamoji byla. Apie jo priežastis ir žuvusiųjų pilietybę išsamesnės informacijos negauta.

Kaip pažymi AFP, Kataras, priimsiantis pasaulio futbolo čempionatą 2002 metais, kritikuojamas už sunkias darbininkų migrantų, atvykstančių į šalį statyti didelių objektų, darbo ir gyvenimo sąlygas.

Šis incidentas jau ne pirmas šįmet – vasarį per gaisrą statybininkų gyvenamajame komplekse šalies sostinės Dohos priemiestyje žuvo darbininkas iš Indijos.

Pagal aukų skaičių šis gaisras yra tragiškiausias Katare nuo 2012 metų, kai, įsiplieskus ugniai prekybos centre, žuvo 18 užsieniečių, tarp jų – 13 vaikų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.