Policija nebeturi vilčių gyvo rasti aligatoriaus nunešto 2-mečio

Orlande, Floridoje, vyksta dvejų metų vaiko, kurį užpuolė aligatorius, paieška. Gyvūnas mažametį berniuką pačiupo prie viešbučio „Seven Seas Lagoon“, kurorte „Walt Disney World“. Pasakojama, kad vaiko tėvas grūmėsi su aligatoriumi, mėgindamas apginti savo atžalą, rašo „The Guardian“.

Vyksta berniuko paieškos.<br>AP nuotr.
Vyksta berniuko paieškos.<br>AP nuotr.
Kurorte „Walt Disney World“ Orlande aligatorius pagrobė dvejų metų vaiką.<br>AP nuotr.
Kurorte „Walt Disney World“ Orlande aligatorius pagrobė dvejų metų vaiką.<br>AP nuotr.
Kurorte „Walt Disney World“ Orlande aligatorius pagrobė dvejų metų vaiką.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Kurorte „Walt Disney World“ Orlande aligatorius pagrobė dvejų metų vaiką.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Orindžo grafystės šerifas J.Demingsas spaudos konferencijoje papasakojo apie berniuko paieškas.<br>AP nuotr.
Orindžo grafystės šerifas J.Demingsas spaudos konferencijoje papasakojo apie berniuko paieškas.<br>AP nuotr.
Vyksta berniuko paieškos.<br>AP nuotr.
Vyksta berniuko paieškos.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jun 15, 2016, 10:31 AM, atnaujinta May 21, 2017, 5:18 PM

Nekyla „jokių abejonių“, kad aligatoriaus į vandenį nutemptas berniukas negyvas, teigia JAV Floridos valstijos policija, rašo BBC. 

Orandžo apygardos šerifo biuro atstovas Džefas Viljamsonas (Jeff Williamson) sakė, kad jau praėjo 15 valandų, kai aligatorius į vandenį nusitempė dvimetį berniuką. 

„Šiuo metu stengiamės atgauti vaiko kūną“, – sakė atstovas. 

Bandė išplėšti iš nasrų

Aligatorius dvimetį berniuką pačiupo antradienį apie 21 val. 20 min. vietos laiku (4 val. 20 min. trečiadienį Lietuvos laiku), o keturias valandas trukusios jo paieškos buvo bevaisės.

Orindžo grafystės šerifas Jerry Demingsas pranešė, kad berniukas tą vakarą žaidė prie vandens be tėvų priežiūros, kai jį stvėrė 1-2 metrų ilgio aligatorius. Tuo metu vaiko šeima buvo paplūdimyje.

Pamatęs, kaip gyvūnas sugriebė jo sūnų, tėvas puolė į vandenį ir susigrūmė su aligatoriumi bandydamas išplėšti berniuką iš nasrų. 

„Šeima ilsėjosi paplūdimyje, kai vandenyje prie ežero pakrantės aligatorius užpuolė vaiką, – aiškino šerifas J.Demingsas. – Tėvas puolė į vandenį ir bandė pagriebti vaiką, bet jam nepavyko. Paskui berniuko tėvą į vandenį puolė ir motina.“

Deja, tėvų bandymai išgelbėti vaiką buvo nesėkmingi, todėl jie susisiekė su netoliese buvusiu gelbėjimo stoties darbuotoju. Iš Nebraskos kilusi šeima Orlande atostogavo kartu su trimis savo vaikais.

„Kaip tėvas ir senelis, aš viliuosi, kad viskas bus gerai, – kalbėjo Orindžo grafystės šerifas. – Tačiau mano 35 metų darbo patirtis rodo, kad surasti vaiką bus nelengva.“

Vis dėlto šerifas pripažino, kad policijos pajėgos buvo „kupinos vilčių“ surasti berniuką. Šiuo metu vaiko ieško maždaug 50 pareigūnų. 

Floridos žuvų ir laukinės gamtos komisijos atstovas Chadas Weberis šeimai perdavė, kad už juos buvo „meldžiamasi“. Pasak J.Demingso, komisija vykdė paieškas kartu su Orindžo grafystės šerifo biuru, o C.Weberis sakė, kad jie visi „dėjo visas įmanomas pastangas surasti vaiką ir sučiupti aligatorių“.

Komisijos atstovas tikino, kad Orlando vandens telkinius jau narstė aligatorių medžiotojas. Tyrimo metu bus atsižvelgta į ankstesnius pranešimus apie aligatorius, pastebėtus lagūnoje.

Įmonės „Walt Disney“ atstovė pranešė, kad kurortas „Walt Disney World“ buvo „priblokštas dėl šio tragiško nelaimingo atsitikimo“.

„Mes nuolat galvojame apie šeimą ir jai bei teisėsaugai padedame kiek galime“, – kalbėjo atstovė.

Pasak Floridos žuvų ir laukinės gamtos komisijos, aligatoriai randami visose 67-iose Floridos grafystėse. Šie gyvūnai yra randami pelkėse, upėse ir ežeruose. Kadangi šioje vietovėje nuolat daugėjo gyventojų, ypač prie vandens telkinių, „aligatoriai ir žmonės vis dažniau susiduria ir dėl to gali kilti daugiau konfliktų tarp jų“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.