Airijoje nuskendo bangos į jūrą numušta lietuvė

Airijoje, Klero grafystėje nuskendo moteris iš Lietuvos. 53 metų lietuvė žvejojo kartu su draugais, kai ją banga išnešė gilyn į jūrą, rašo portalas „Independent“.

Airijos Klero grafystėje nuskendo lietuvė.<br>„123rf“ nuotr.
Airijos Klero grafystėje nuskendo lietuvė.<br>„123rf“ nuotr.
Airijos Klero grafystėje nuskendo lietuvė.<br>„123rf“ nuotr.
Airijos Klero grafystėje nuskendo lietuvė.<br>„123rf“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-07-13 12:33, atnaujinta 2017-05-19 00:51

Valandą vandenyje išbuvusią lietuvę surado Dulino pakrančių apsaugos tarnyba. Iš Lietuvos kilusi moteris gyveno Tiperario grafystėje. Ji kartu su draugais žvejojo prie Baliryno uolų, kur anksčiau yra įvykę panašių tragedijų.

Moterį banga numušė nuo uolos į jūrą. Pakrančių apsaugos tarnyba apie nelaimę gavo pranešimą sekmadienį 9 val. vietos laiku (11 val. Lietuvos laiku). Iš pradžių buvo teigta, kad į vandenį prie Blakhedo įkrito žmogus, tačiau vėliau buvo patvirtinta, jog nelaimė įvyko labiau į pietus – prie Baliryno.

Į nelaimės vietą pirmi atskubėjo greitosios pagalbos medikai, o po to atvyko ir Dulino pakrančių apsaugos tarnyba. Nors oro sąlygos buvo tokios blogos, kad buvo beveik per daug pavojinga į vandenį nuleisti laivą, gelbėtojai tai vis dėlto padarė.

Lietuvė kurį laiką plaukė, tada plūduriavo ant nugaros, o tuomet paniro po bangomis. Gelbėtojams pavyko surasti moterį, ją į ligoninę nuskraidino sraigtasparnis, tačiau ten jos gyvybė užgeso.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.