Atominės elektrinės statybose Astrave žuvo darbininkas

Rusijos subrangovinei organizacijai atliekant statybos darbus Astravo AE aikštelėje įvyko nelaimingas atsitikimas, kurio metu žuvo žmogus, praneša Baltarusijos portalas „naviny.by“.

Atominės elektrinės statybose Astrave žuvo darbininkas.
Atominės elektrinės statybose Astrave žuvo darbininkas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 29, 2016, 6:25 AM, atnaujinta May 14, 2017, 4:43 PM

Portalas informuoja, kad nelaimingas atsitikimas įvyko rugpjūčio 26 dieną. „Vyksta tyrimas laikantis įstatymų nustatytos tvarkos“, – teigiama Baltarusijos AE informacijos ir ryšių su visuomene skyriaus sausame pranešime.

Kodėl informacija paviešinta tik po dviejų dienų – nutylima.

Kyla natūralus klausimas: kiek toli pažengta nuo sovietinių laikų visuomenės informavimo srityje, pranešant apie įvykusias nelaimes?

Ar ir įvykus sprogimui branduoliniame reaktoriuje apie tai sužinosime taip pat „operatyviai“, kaip buvo Černobylio atveju?

Astravo atominės jėgainės statybose nuolat įvyksta didesnių ar mažesnių incidentų. Liepą atliekant bandymus, krito reaktoriaus korpusas, ir tai buvo didžiausias iš iki šiol įvykusių jos statybos incidentų.

Lietuva siūlo Baltarusijai suformuoti tarptautinių ekspertų komandą, kuri ištirtų jos statybos saugumą ir pateiktų rekomendacijas.

Baltarusija taip pat paraginta pasikviesti nepriklausomus tarptautinius ekspertus, tačiau šalis atsisako ekspertų ir neteikia išsamesnių atsakymų apie jėgainę.

Lietuvos Vyriausybė sako, kad Baltarusija nesilaiko saugumo standartų, statydama atominę elektrinę 50 kilometrų nuo Vilniaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.