Į dangų draugės aplankyti išsiruošusią britę ištiko tragedija

Tikra draugystė pavirto mirtinu košmaru. Britė norėjo trumpam patekti į dangų, kad galėtų atsisveikinti su per anksti šį pasaulį palikusia savo geriausia drauge. Dėl to jauna moteris pasikorė, nes buvo įsitikinusi, kad moka valdyti mirti ir jai nieko blogo nenutiks.

J.Howarth (kairėje) netyčia nusižudė, nes norėjo danguje pasikalbėti su savo drauge D.Corbett (dešinėje).<br>„Twitter“ nuotr.
J.Howarth (kairėje) netyčia nusižudė, nes norėjo danguje pasikalbėti su savo drauge D.Corbett (dešinėje).<br>„Twitter“ nuotr.
J.Howarth buvo įsitikinusi, kad valdo mirtį.<br>„Twitter“ nuotr.
J.Howarth buvo įsitikinusi, kad valdo mirtį.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 1, 2016, 7:47 PM, atnaujinta May 14, 2017, 6:36 AM

Iš Radklifo prie Mančesterio kilusi 25-metė Jazmine Howarth mirė dvi savaitės po to, kai nusižudė jos geriausia draugė, bendraamžė ir vieno vaiko motina Dionne Corbett.

J.Howarth žudytis neketino ir tikėjo, kad sugebės sugrįžti į „gyvųjų pasaulį“. Pasikorusią moterį rado jos sužadėtinis, rašo „Mail Online“.

Ročdeilio koronerio teismo tyrimas atskleidė, kad J.Howarth buvo parašiusi daugybę laiškų, kuriuose ji išreiškė norą „paskutinį kartą“ susitikti su mirusia D.Corbett, kad moteris tada galėtų be kaltės jausmo „tęsti savo gyvenimą“.

J.Howarth buvo rasta mirusi kovo 11 dieną. Jos draugė, depresija sirgusi D.Corbett pasikorė vasario 26-ąją. Moterys buvo artimos draugės nuo pat vaikystės ir net planavo pastoti tuo pačiu metu.

„Mano dukterėčia buvo ramesnė nei ją mačiau ilgą laiką, – kalbėjo J.Howarth teta Michelle Howarth. – Kai mirė jos draugė, J.Howarth buvo visiškai sukrėsta. Para iki savo mirties J.Howarth su savo motina aplankė koplyčią, kur gulėjo jos draugė, bet nebuvo jokių požymių, kad ji būtų norėjusi žudytis. Laiške savo motinai J.Howarth rašė, kad manė, jog gali suvaldyti mirti. Ji ketino sakyti kalbą per laidotuves, ji joms ruošėsi.“

J.Howarth sužadėtinis Brendanas Cawley tvirtino, kad jo mylimoji ir D.Corbett buvo kaip sesės – neišskiriamos. Anot B.Cawley, jo sužadėtinė „žadėjo pamatyti“ savo draugę.

„Ji sakė, kad norėjo nukeliauti į dangų patikrinti, ar D.Corbett buvo viskas gerai, – sakė B.Cawley. – Dvi dienos prieš mano sužadėtinės mirtį aš atsibudau viduryje nakties ir pamačiau ją kažką rašančią ant popieriaus lapo. Kai paklausiau, ką ji darė, ji atsakė: „Nieko, tai kvaila“. Pagalvojau, kad tai turbūt susiję su jos drauge.“

B.Cawley tvirtino, kad tuo metu televizijos ekrane matėsi transliacijos trukdžiai: jo sužadėtinė J.Howarth teigė, jog jos draugė D.Corbett „tokiu būdu bandė jai kažką pasakyti“.

Dieną, kai mirė J.Howarth ji su B.Cawley susipyko. Moteris išbėgo iš namų, o kai jos sužadėtinis išėjo jos ieškoti rado ją pasikorusią. Vyras buvo įsitikinęs, kad J.Howarth tikėjosi, jog jis ją išgelbės.

„Neturiu abejonių, kad artimos draugės mirtis labai paveikė J.Howarth. Manau ji susitaikė su situacija, kai nuėjo į koplyčią, – aiškino koronerė Lisa Hashmi. – Abi draugės kalbėdavosi apie tai, ką darytų, jei viena iš jų mirtų. Laiškuose paaiškėjo J.Howarth prietaringas įsitikinimas, kad ji galėjo paskutinį kartą pakalbėti su mirusia drauge. Ji klydo. Jos tragišką mirtį sukėlė jaunatviškas naivumas.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.