Etiopijos disidentų kalėjime liepsnos pražudė 23 žmones

Gaisro priežastis nėra žinoma.

Etiopijos kalėjime įsiplieskus gaisrui žuvo 23 žmonės.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Etiopijos kalėjime įsiplieskus gaisrui žuvo 23 žmonės.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 6, 2016, 10:27 AM, atnaujinta May 13, 2017, 11:16 PM

Gaisras kilo šeštadienį Adis Abebos Kvilinto sustiprinto saugumo kalėjime.

Ankstesniame vyriausybės pranešime tvirtinta, kad per gaisrą žuvo tik vienas žmogus, o dar šeši buvo sužeisti. Tačiau vėliau duomenys buvo patikslinti ir pranešta jau apie 23 žuvusius – šis skaičius daug artimesnis skelbiamam vietos žiniasklaidos.

Vyriausybės pranešime teigiama, kad 21 kalinys žuvo uždusęs arba prispaustas, o kiti du buvo nukauti, kai mėgino pabėgti iš kalėjimo, pranešė valstybinė naujienų agentūra „Fana Broadcasting Corporation“.

Per vietines žinias ir socialiniuose tinkluose šeštadienį buvo pranešta, kad degančiame kalėjime aidėjo šūviai. Internete paskelbtuose vaizdo įrašuose buvo matyti tirštas tamsių dūmų debesis, kylantis virš priemiestyje esančio pastato.

Per gaisrą sudegė du pastatai, o devyni sužeisti kaliniai ir policininkai gydomi, pranešė „Fana Broadcasting Corporation“. Likę kaliniai, kaip teigiama, perkelti į kitas įstaigas.

Gaisro priežastis nėra žinoma.

Kvilinto kalėjime buvo laikomi žmonės, kurie buvo suimti, kai vyriausybė pradėjo griežtai malšinti kelis mėnesius trukusius protestuose centriniame Oromų regione ir kitose vietovėse dalyvavusius asmenis.

Žmogaus teisių organizacijos „Human Rights Watch“ duomenimis, nuo lapkričio saugumo pajėgos nužudė daugiau nei 400 žmonių, dalyvavusių protestuose prieš vyriausybę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.