Sprogimas Antalijoje išgąsdino turistus

Turistų pamėgtame Antalijos kurorte vakar nugriaudėjo sprogimas. Komercijos ir prekybos rūmų automobilių stovėjimo aikštelėje įvykusio incidento metu sužeista mažiausiai dešimt žmonių.

Nelaimė įvyko automobilių stovėjimo aikštelėje Antalijos centre.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Nelaimė įvyko automobilių stovėjimo aikštelėje Antalijos centre.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė ( „Lietuvos rytas“)

Oct 26, 2016, 4:46 PM, atnaujinta May 10, 2017, 3:52 AM

Viduržemio jūros pakrantėje esanti Antalija yra vienas populiariausių regionų tarp į šalį atvykstančių užsienio turistų. Bet jų srautai šiais metais pastebimai sumažėjo dėl šalyje padažnėjusių teroro išpuolių.

Vis dėlto vakarykščio sprogimo priežastys dar nėra aiškios – manoma, kad incidentas įvyko netyčia ir neplanuotai – galbūt dėl transporto priemonės gedimo. Menkai tikėtina ir teroro versija. Bet trenksmas kurorto centre išgąsdino šiame Turkijos kurorte poilsiaujančius žmones.

Nelaimė įvyko vakar rytą lauke esančioje stovėjimo aikštelėje šalia komercijos ir prekybos rūmų pastato, kuris tuo metu buvo tuščias.

Pasak Antalijos miesto mero Mendereso Turelo, per šį incidentą nestipriai nukentėjo maždaug 10–12 žmonių, nė vieno jų gyvybei pavojus negresia – juos nesmarkiai sužalojo į šalis pažirusios automobilių stiklų šukės.

Vienas automobilis, kuriame fiksuojamas sprogimo epicentras, per incidentą smarkiai apdegė, nuolaužos padarė žalos ir kelioms kitoms greta stovėjusioms transporto priemonėms.

Į Antaliją šiuo metu lietuvius ilsėtis skraidina ir mūsų šalies turizmo organizatoriai.

Tiesa, lietuviai įsikuria viešbučiuose, kurie yra atokiau nuo miesto centro.

„Susisiekėme su „Tez Tour“ atstovybe Antalijos regione. Mūsų žiniomis, įvykio vietoje ar arti jos turistų iš Lietuvos nebuvo. Užsienio reikalų ministerijos duomenimis, dėl įvykio nukentėjusių Lietuvos piliečių nėra“, – sakė kelionių įmonės „Tez Tour“ atstovė Inga Aukštuolytė.

Dabar Antalijoje yra 1,3 tūkst. „Tez Tour“ turistų iš Lietuvos.

„Vieta, kurioje užfiksuotas įvykis, yra atokiai nuo visų turistų lankomų vietų, kurortinių zonų. Įvykio priežastys nėra žinomos – šiuo metu vyksta tyrimas. Kadangi sprogimas įvyko automobilių stovėjimo aikštelėje, tiriama versija dėl užsidegusios automobilio dujų sistemos.

Nuolat palaikome ryšį su „Tez Tour“ biuro atstovais Antalijoje.

Atidžiai stebime padėtį šiame Turkijos regione, bendradarbiaujame su Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija“, – kalbėjo I.Aukštuolytė.

Kaip sakė „Novaturo“ atstovė Dovilė Zapkutė, Antalijos miesto dalis, kur įvyko sprogimas, nėra kurortinė zona: „Ten mūsų klientų nėra.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.