Kosta Rikoje uraganas „Otto“ nusinešė tris gyvybes

Kosta Riką ketvirtadienį

Kosta Riką ketvirtadienį smogęs uraganas „Otto“ nužudė mažiausiai tris žmones, be to yra ir dingusiųjų, pranešė penktadienį pareigūnai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Kosta Riką ketvirtadienį smogęs uraganas „Otto“ nužudė mažiausiai tris žmones, be to yra ir dingusiųjų, pranešė penktadienį pareigūnai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf,

Nov 25, 2016, 4:57 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 2:46 AM

Du žmonės žuvo Bagasese, šiauriau San Chosė esančiame mieste, trečiasis – Upaloje prie Nikaragvos sienos, pranešė policija nacionalinei žiniasklaidai.

Kosta Rikos prezidentas Luisas Guillermo Solisas naktiniame pranešime nurodė, kad praūžus uraganui „Otto“ yra dingusiųjų.

Pasak JAV Nacionalinio uraganų centro (NHC), „Otto“ susilpnėjo iki atogrąžų audros ketvirtadienio vakarą, o penktadienį turėtų pasitraukti į Centrinės Amerikos Ramiojo vandenyno pakrantę ir toliau į vandenyną. Tačiau per kelias valandas jis suspėjo išlieti mėnesio kiekį kritulių.

„Gauname pranešimų apie daugybę incidentų“, – sakė prezidentas, dar pridurdamas, kad vėliau ištyrus padėtį bus pranešta daugiau.

Iš Karibų baseino atslinkęs uraganas „Otto“ iš pradžių smogė Nikaragvai, paskui – Kosta Rikai. Apie aukas Nikaragvoje nepranešama, bet ten yra sugriautų pastatų.

„Lig šiol, ačiū Dievui, žmonių netekčių nenustatyta“, – sakė žiniasklaidai Nikaragvos vyriausybės atstovė spaudai, pirmoji šalies ponia Rosario Murillo.

Nikaragva taip pat baiminasi, kad neturtingi ūkininkai patirs nuostolių bei bus pakenkta kavos derliui, kurį jau beveik metas nuimti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.