Tragedija Nigerijoje: įgriuvus bažnyčios stogui žuvo 160 žmonių

Ujo universiteto ligoninės direktorius Etete Petersas naujienų agentūrai AP sakė, kad morgai jau perpildyti, bet aukų skaičius gali dar didėti. 

Sugriuvus bažnyčios stogui žuvo dešimtys.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Sugriuvus bažnyčios stogui žuvo dešimtys.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP, ELTA, AP ir lrytas.lt inf.

Dec 11, 2016, 11:48 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 11:20 PM

Ujo universiteto ligoninės direktorius Etete Petersas naujienų agentūrai AP sakė, kad morgai jau perpildyti, bet aukų skaičius gali dar didėti. 

Jaunimo bendruomenės atsotvas Edikanas Petersas teigė, kad užpildyti ir privatūs visame mieste įsikūrę morgai, todėl kūnai yra gabenami ir tiesiai artimiesiems. 

Iš griuvėsių ištraukti beveik 100 kūnų buvo atvežti į E.Peterso ligoninės morgą, tačiau šeštadienio vakarą jis teigė sustojęs juos skaičiuoti. 

Nelaimės metu pamaldose dalyvavo Akva Ibomo valstijos gubernatorius, bet jam pavyko ištrūkti sveikam.

Pranešama, kad per vyskupo įšventinimo ceremoniją bažnyčia nebuvo baigta statyti, bet buvo skubama ją paruošti ceremonijai. 

Liudininkai teigia, kad tuo metu, kai sugriuvo metalinės sijos ir dėl to įgriuvo gofruotos geležies stogas, pastato viduje buvo šimtai žmonių.

Įvykio vietoje esantys žurnalistai pasakojo, kad bažnyčios vadovai mėgino sutrukdyti jiems pranešti apie tragediją, atiminėjo fotoaparatus ir vertė išeiti. 

Nigerijoje tokie sugriuvimai nėra reti, nes dėl šalyje klestinčios korupcijos lengva papirkti statybų inspektorius ir statyti be leidimų bei naudoti nepatenkinamos kokybės statybines medžiagas.

2014 m. 116 žmonių žuvo, Lagoso mieste sugriuvus daugiaaukščiam viešbučiui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.