Atnaujinus evakuaciją, iš Rytų Alepo išvyko šimtai žmonių

Atnaujinta evakuacija iš Rytų Alepo, Sirijos miesto sukilėlių kontroliuojamas teritorijas palieka

AFP/“Scanpix“ nuotr.
AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 19, 2016, 7:54 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:52 PM

Kiek anksčiau buvo padegti autobusai, išsiųsti paimti žmonių iš sukilėlių apsuptų vyriausybės kontroliuojamų teritorijų. Tačiau tūkstančiai žmonių baisiomis sąlygomis vis dar laukia evakuacijos iš Rytų Alepo.

Teigiama, kad JT Saugumo Taryba pasiekė kompromisą – JT bus leidžiama stebėti evakuacijos operaciją. Anksčiau Rusija atmetė Prancūzijos paruoštą planą siųsti į Rytų Alepą JT pareigūnus ir planą pavadino „katastrofa“.

Pirminės pastangos evakuoti žmones iš paskutinių sukilėlių kontroliuojamų anklavų Alepo mieste žlugo penktadienį, įvairiose vietose be maisto ir pastogės įstrigo daugybė civilių. Dėl bombardavimo Rytų Alepe beveik neliko medicinos įstaigų. Nepaisant sunkumų, sekmadienį sutemus iš Alepo pradėjo judėti autobusai ir greitosios pagalbos automobiliai.

„Evakuacija atnaujinta“, – elektroniniame laiške naujienų agentūrai „Reuters“ rašė JT pareigūnas. Anot jo, pirmieji žmonės Rytų Alepą paliko apie 23 val. vakaro.

Vyriausybę remiančios pajėgos iš pradžių reikalavo, kad, norint atnaujinti evakuaciją iš Rytų Alepo, pirmiausia reikia leisti žmonėms išvykti iš pagrindinių šiitų kaimų – Idlibo provincijoje esančių Foaho ir Kefrajos gyvenviečių.

Apie 1 200 žmonių bus išgabenti iš buvusio sukilėlių anklavo mainais į panašų žmonių skaičių iš dviejų vyriausybės kontroliuojamų kaimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.