Rusijoje – avarinis lėktuvo nusileidimas: dešimtys patyrė sunkias traumas

Rusijoje ankstyvą pirmadienio rytą per plauką išvengta lėktuvo katastrofos. Jakutijoje, Sibire, lėktuvas „Il-18“, pakilęs iš Jekaterinburgo oro uosto, netrukus Rusijos rytuose esančiose Bulunsko apylinkėse buvo priverstas leistis avariniu būdu.

Šis „Il-18“ sudužo Rusijos šiaurėje.<br>russianplanes.net
Šis „Il-18“ sudužo Rusijos šiaurėje.<br>russianplanes.net
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 19, 2016, 7:31 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:52 PM

Iš pradžių buvo skelbta, kad lėktuvas nukrito, o iš 39 orlaivyje buvusių asmenų išgyveno septyni. Tačiau vėliau patikslinta, kad lėktuvas nesudužo, o leidosi avariniu būdu. Aukų pavyko išvengti, bet 23 žmonės buvo sužeisti, 16 iš jų patyrė sunkias traumas.

Lėktuvas, kurio borto numeris -  RF-91821, avariniu būdu leidosi apie 30 km nuo Tiksio miestelio, esančio Laptevų jūros pakrantėje.

„Kaip buvo pranešta iš įvykio vietos, lėktuvas atliko avarinį nusileidimą šiandien 4 val. 45 min. (Maskvos, 3 val. 45 min. Lietuvos) laiku už 30 km nuo Tiksio aerodromo. Lėktuvas vykdė planuotą perskridimą iš Kansko aerodromo“, – sakoma ministerijos pranešime.  

Orlaivis subyrėjo į tris dalis.

Lėktuvu iš viso skrido 32 keleiviai ir 7 įgulos nariai. Visi keleiviai – kariškiai.

„Il-18“ priklauso Rusijos gynybos ministerijai, Kosmoso pajėgų kariškiams. Juo skrido pareigūnai į tarnybos vietą pakeisti budėjimą baigiančios pamainos.

Spėjama, kad nelaimės priežastys – pilotų klaidos ir prastos oro sąlygos skrydžio metu. Stebuklas, kad lėktuvas neužsidegė.

Per Jakutijqą šiuo metu slenka arktinio oro frontas: sninga, siaučia pūga, vėjo gūsiai siekia 10 metrų per sekundę. Specialistai spėja, kad katrastrofišką situaciją galėjo išprovokuoti itin prastas matomas dėl gausaus sniego arba lėktuvą bloškė galingas šoninis vėjas.

Įvykio vietoje dirba gelbėtojai.

Rusijos nepaprastųjų padėčių ministerija į įvykio vietą išsiuntė tris „Mi-8“ sraigtasparnius.

Į incidentą patekęs „Il-18“ savo pirmąjį skrydį atliko 1965-aisiais, dabar lėktuvui – 51-eri. Nuo 1979 m. iki 2010 m. orlaivio bazė buvo Ulan-Udė miestas, nuo 2010-ųjų – Jekaterinburgas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.