Portugalijoje prie „Lidl“ parduotuvės nukrito lėktuvas: yra žuvusiųjų

Penki žmonės žuvo, kai nedidelis lėktuvas nukrito prie „Lidl“ parduotuvės Portugalijoje, Tires mieste, esančiame maždaug 20 km nuo sostinės Lisabonos, pirmadienį pranešė vietos spauda.

Penki žmonės žuvo, kai nedidelis lėktuvas nukrito prie „Lidl“ parduotuvės Portugalijoje, Tires mieste, esančiame maždaug 20 mylių nuo sostinės Lisabonos, pirmadienį pranešė vietos spauda.<br>Twitter nuotr.
Penki žmonės žuvo, kai nedidelis lėktuvas nukrito prie „Lidl“ parduotuvės Portugalijoje, Tires mieste, esančiame maždaug 20 mylių nuo sostinės Lisabonos, pirmadienį pranešė vietos spauda.<br>Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 17, 2017, 4:07 PM, atnaujinta Apr 21, 2017, 6:32 PM

Pasak liudininkų, lėktuvas buvo tik pakilęs, kai staiga rėžėsi žemyn. Jis pataikė tiesiai į sunkvežimį, stovėjusį automobilių aikštelėje. Iš jo buvo kraunamos prekės prekybos centrui.

Po smūgio kelios transporto priemonės užsiliepsnojo.

Nelaimė nutiko vos 150 metrų nuo vietinės mokyklos.

Po incidento pakilo juodi dūmai, į įvykio vietą išskubėjo per 50 greitosios pagalbos darbuotojų.

Viena liudininkė „Twitter“ parašė mačiusi, kaip jos akyse lėktuvas nukrito, rašo ibtimes.co.uk.

Pranešama apie penkis žuvusius žmones – iš jų trys lėktuvo keleiviai ir pilotas. Nukritusio lėktuvo pilotas – šveicaras, o trys keleiviai – prancūzai.

Tarp žuvusiųjų taip pat yra sunkvežimio vairuotojas portugalas.

„Viskas pradėjo drebėti lyg per žemės drebėjimą, žmonės pradėjo rėkti ir bėgti visomis kryptimis“, – dailymail.co.uk pasakojo Alexandra, kuri nelaimės metu apsipirkinėjo „Lidl“

Cascais aerodromas, iš kurio pakilo lėktuvas, išplatintame pranešime patvirtino, kad lėktuvas pakilo 11 val. 5 min vietos laiku, jis turėjo skristi į Marselį su trimis keleiviais. Lėktuvas patyrė nelaimę už aerodromo ribų. Aerodromas akimirksniu išsiuntė greitąją pagalbą.

„Tikimasi, kad aukų skaičius išliks toks pat – penki, nors pranešta, kad dar keli žmonės patyrė nedidelius sužalojimus“, – rašoma aerodromo išplatintoje informacijoje.

Toje vietoje, kur nutiko nelaimė, užsidegė ir vienas netoli stovintis namas. Namo savininkas suspėjo iš namo pabėgti, kartu rankose išsinešdamas ir kūdikį.

Portugalijos prezidentas Marcelo Rebelo de Sousa atvyko į įvykio vietą, kurioje darbuojasi 50 ugniagesių gelbėtojų ir greitosios pagalbos darbuotojų.

Lėktuvas A „Piper PA-31TR“ buvo registruotas Šveicarijoje.

Nelaimės aplinkybės tiriamos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.