Juodojoje jūroje nuskendo Ukrainoje registruotas krovininis laivas

Juodojoje jūroje per audrą nuskendo Ukrainoje registruotas sausakrūvis laivas, iš

Rusijos transporto priežiūros tarnybos tikrina, ar prieš išplaukdamas laivas buvo techniškai tvarkingas.<br>RIA Novosti/Sputnik asociatyvi nuotr.
Rusijos transporto priežiūros tarnybos tikrina, ar prieš išplaukdamas laivas buvo techniškai tvarkingas.<br>RIA Novosti/Sputnik asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-04-19 09:41, atnaujinta 2017-04-21 21:00

Pasak pareigūnų su Panamos vėliava plaukiojęs Ukrainos Chersono uoste priregistruotas laivas perlūžo pusiau ir visiškai paniro po vandeniu. Jame buvo 12 žmonių.

Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerija nurodė, kad laivo kapitono pasiųstas nelaimės signalas buvo gautas trečiadienį maždaug 3 val. 54 min. Maskvos (ir Lietuvos) laiku.

Trys įgulos nariai buvo išgelbėti, naujienų agentūrai „Interfax“ sakė Rusijos tyrimų komiteto atstovas.

„Kaip rodo avarijos vietoje esančių tyrėjų turima informacija, gelbėtojai ištraukė iš vandens tris jūrininkus, informacija apie kitus įgulos narius tikslinama“, – nurodė jis.

Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerijos atstovas Vladimiras Ivanovas anksčiau sakė, kad vienas iš 12 laivo „Geroi arsenala“ įgulos narių buvo ištrauktas iš jūros smarkiai sušalęs, o dar su keturiais užmegztas vizualinis kontaktas.

„Gelbėtojai mato žmones su gelbėjimo liemenėmis, deja negali jų įkelti į gelbėjimo valtį. Stiprios bangos juos neša nuo laivo. Jų būklė kol kas neaiški“, – sakė V.Ivanovas.

Jis taip pat nurodė, kad įgulą sudarė devyni Ukrainos, du Rusijos ir vienas Gruzijos pilietis.

Šaltinis tarptautinėse paieškų ir gelbėjimo tarnybose sakė, kad „preliminariai, pagal įgulos informaciją, laivas nuskendo per stiprią audrą“.

Rusijos transporto priežiūros tarnybos tikrina, ar prieš išplaukdamas laivas buvo techniškai tvarkingas, trečiadienį „Interfax“ sakė vienas šaltinis.

„Preliminariai (manoma), kad sausakrūvis galėjo būti gavęs pastabų dėl techninės būklės, bet vienareikšmiškai to negalima teigti. Visi dokumentai bus patikrinti“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.