Nigerio dykumoje rasti 44 mirę migrantai

Mažiausiai 44 migrantai, tarp jų moterys ir vaikai, žuvo šiaurinėje Nigerio dalyje esančioje dykumoje, sugedus migrantus į Libiją vežusiam automobiliui, ketvirtadienį pranešė vietos pareigūnai.

 Dykumoje žuvo 44 migrantai.<br> „Reuters“/„Scanpix“ asociatyvioji nuotr.
 Dykumoje žuvo 44 migrantai.<br> „Reuters“/„Scanpix“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS, ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 1, 2017, 2:44 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 2:50 PM

„Dykumoje rasti žuvusių migrantų skaičius dabar yra 44“, – sakė Sacharos dykumos pakraštyje esančio atokaus Agadeso miesto, tapusio Afrikos žmonių kontrabandos sostine, meras Rhissa Feltou (Rhisa Feltu).

Raudonasis Kryžius taip pat patvirtino, kad „mirė mažiausiai 44 migrantai“ ir pranešė, jog į įvykio vietą išsiųsta komanda „surinkti informacijos“ apie įvykio aplinkybes.

Vienas saugumo šaltinis, kuris prašė neskelbti jo pavardės, sakė, jog „Užsachario Afrikos migrantai, tarp jų kūdikiai ir moterys, mirė iš troškulio, kai sugedo jų automobilis“.

Gegužės pradžioje šioje dykumoje negyvi rasti aštuoni migrantai iš Nigerio, tarp kurių puvo penki vaikai. Ši migrantų grupė važiavo į Alžyrą.

Taip pat praėjusį mėnesį šiaurinėje Nigerio dalyje gelbėtojai rado maždaug 40 migrantų iš skirtingų Vakarų Afrikos šalių, žmonių kontrabandininkai paliko dykumoje pakeliui į Libiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.