Dingusio Mianmaro karinio lėktuvo nuolaužos rastos jūroje

Mianmare dingo iš pietinio Mjeiko miesto į Jangoną 104 žmones skraidinęs karinis lėktuvas, trečiadienį pranešė kariuomenės vado biuras ir vienas šaltinis iš oro uosto.

 Dingo lėktuvas su 116 žmonių. <br> „Twitter“ nuotr. 
 Dingo lėktuvas su 116 žmonių. <br> „Twitter“ nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 7, 2017, 2:23 PM, atnaujinta Jun 7, 2017, 4:01 PM

ndamanų jūroje trečiadienį buvo rasta dingusio Mianmaro karinio lėktuvo, kuriuo į Jangoną skrido 104 žmonės, nuolaužų, pranešė pareigūnai.

„Nuolaužų rasta jūroje už maždaug 218 kilometrų nuo Davėjaus miesto“, – sakė Turizmo departamento pareigūnas Naingas Linas Zawas ir pridūrė, kad karinis jūrų laivynas tęsia paieškų operaciją jūroje.

Ryšys su orlaiviu, skridusiu iš pietinio Mjeiko miesto į Jangoną, nutrūko apie 13 val 35 min. vietos (10 val. 5 min. Lietuvos) laiku.

Generolas Myatas Min Oo pranešė, kad Kinijoje pagamintas propelerinis lėktuvas Y-8 skraidino 90 keleivių ir 14 įgulos narių. 

„Kontaktas su lėktuvu buvo prarastas, kai jis pakilo iš Mjeiko, o dabar kariuomenė pradėjo paiešką žemėje ir jūroje. Laivai ir kariniai lėktuvai ruošiasi gelbėjimo operacijai“, – skelbė generolas. 

Karininkas patvirtino, kad trečiadienį tuo metu lijo, tačiau krituliai buvo nesmarkūs.  Pranešama, kad lėktuve daugiausiai buvo pajūrio regione apsistojusių karių šeimos nariai. 

„Manome, kad tai techninis gedimas. Oro sąlygos buvo geros“, – AFP teigė anoniminis šaltinis oro uoste. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.