Prie Japonijos artėjantis taifūnas „Noru“ atokiose salose nusinešė dvi gyvybes

Į Japonijos pietvakarius galingas taifūnas „Noru“ neša liūtis ir stiprius vėjus bei jau užmušė du žmones, pranešė sekmadienį pareigūnai, perspėję apie nuošliaužų ir potvynių pavojų.

 Prie Japonijos artėja taifūnas. <br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
 Prie Japonijos artėja taifūnas. <br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 6, 2017, 11:48 AM, atnaujinta Aug 6, 2017, 11:55 AM

Šešiasdešimt metų perkopęs vyras atokioje Jakušimos saloje žuvo šeštadienį, kai stipraus vėjo gūsio parverstas jis susitrenkė galvą, nurodė Gaisrų ir nelaimių vadybos agentūra.

Kitas vyras, apie 80 metų amžiaus, gretimoje Tanegašimos saloje nuskendo taip pat šeštadienį; jis ėjo patikrinti savo laivo, bet buvo nupūstas į vandenį, pranešė ta pati agentūra ir Kagošimos prefektūros valdžia.

Sekmadienį 15 val. vietos (9 val. Lietuvos) laiku taifūnas „Noru“ buvo ties pietine Kiūšiū sala, nurodė Japonijos meteorologijos agentūra.

Iki 162 km per valandą siekiančiais vėjo gūsiais „Noru“ lėtai slenka į šiaurės rytus, prognozuojama, kad pietvakarių Japonijos kantą jis pasieks pirmadienį – tai tikriausiai bus Šikoku sala.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.