Madeiros saloje į minią nuvirtęs medis pražudė mažiausiai 13 žmonių

Madeiros saloje dideliam medžiui antradienį nuvirtus ant religinės ceremonijos dalyvių prie vienos bažnyčios žuvo 13 žmonių, pranešė Portugalijos pareigūnai.

Madeira.
Madeira.
Madeira.
Madeira.
Madeira.
Madeira.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 16, 2017, 7:21 AM

Vyriausybės pareigūnas Pedro Ramosas nurodė, kad dar 49 žmonės buvo sužeisti per incidentą, įvykusį netoli salos sostinės Funšalio.

Per spaudos konferenciją Funšalio ligoninės vyriausiasis chirurgas Miguelis Reisas sakė, kad 12 žmonių, tarp jų keturi vaikai, buvo sunkiai sužeisti. Keturi sužeistieji yra užsieniečiai – Vokietijos, Prancūzijos, Nyderlandų ir Vengrijos piliečiai, pridūrė jis.

Nelaimė įvyko, kai apie 200 metų ąžuolas nuvirto ant žmonių, dalyvavusių tradiciniame religiniame festivalyje Švč.Mergelės Marijos dangun ėmimo dieną.

Rugpjūčio 14–15 dienomis vykstanti Montės Dievo Motinos šventė, per kurią pagerbiama Madeiros šventoji globėja Marija, kasmet pritraukia dideles minias žmonių į bažnyčią viename Funšalio priemiestyje.

Internete buvo paskelbtas mėgėjiškas vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip medis nugriūva, o panikos apimti maldininkai pradeda bėgti.

„Išgirdom traškesį – tuomet medis nuvirto toje vietoje, kur žmonės degino žvakes. Taip pat nukentėjo žmonės, sėdėję ant suolelių šalia fontano“, – televizijai „SIC Noticias“ pasakojo įvykio liudininkas Domingos Perestrelo.

„Kilo didelė panika, nes tai įvyko vidury mišių, likus apie pusvalandžiui iki procesijos pradžios. Ten buvo daugybė žmonių“, – pridūrė jis.

Pareigūnai pradėjo šio incidento tyrimą. Funšalio meras Paulo Cafofo sakė, kad nuvirtęs medis nebuvo pritvirtintas trosais, nes nebuvo laikomas keliančiu pavojų.

Madeiros regiono vyriausybės pirmininkas Miguelis Albuquerque paskelbė trijų dienų gedulą.

Portugalijos premjeras Antonio Costa  pareiškė užuojautą aukų šeimoms ir artimiesiems, o prezidentas Marcelo Rebelo de Sousa atvyko į nelaimės vietą pareikšti solidarumo su gedinčiais žmonėmis.

Daug turistų pritraukiančioje didelėje vulkaninėje Madeiros saloje gyvena daugiau kaip 250 tūkst. žmonių; didžioji dauguma jų yra katalikai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.