Bangladeše laukiniai drambliai sutrypė du rohinjų pabėgėlius

Bangladeše laukiniai drambliai pirmadienį sutrypė du pagyvenusius rohinjų pabėgėlius, miegojusius viename miške, pranešė policija.

Rohinjai yra persekiojami Mianmare.
Rohinjai yra persekiojami Mianmare.
Kol tūkstančiai rohinjų nuo smurto bėga iš Mianmaro, jo lyderė Aung San Suu Kyi tyli, nors smurtą spėjo pasmerkti ir popiežius Pranciškus, ir kitos asmenybės. <br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Kol tūkstančiai rohinjų nuo smurto bėga iš Mianmaro, jo lyderė Aung San Suu Kyi tyli, nors smurtą spėjo pasmerkti ir popiežius Pranciškus, ir kitos asmenybės. <br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 18, 2017, 11:44 AM, atnaujinta Sep 18, 2017, 11:49 AM

Nelaimė įvyko netoli pabėgėlių stovyklos Kutupalonge Koks Bazaro apylinkėse, kur glaudžiasi dešimtys tūkstančių rohinjų pabėgėlių iš Mianmaro.

„Galime patvirtinti, kad laukiniai drambliai nužudė du žmonės“, – naujienų agentūrai AFP sakė vietos policijos vadas Abulas Khaeris. Jis patvirtino, kad abi aukos buvo rohinjai.

Dėl Mianmaro armijos kampanijos prieš rohinjus, reagavus į jų kovotojų rugpjūčio 25 dieną surengtas atakas prieš policijos postus, iš Mianmaro Rachinų valstijos į Bangladešą per kelias savaites pabėgo per 410 tūkst. musulmonų.

Bangladeše įkurtose pabėgėlių stovyklose smarkiai trūksta vietos; naujai atvykstantys rohinjai kerta medžius ir kitus augalus, kad pasistatytų pastogių nuo lietaus.

Daugybė pabėgėlių įsikuria atviruose laukuose prie kelių, kad spėtų pasivyti sunkvežimius, atvežančius maisto produktų ir kitos būtiniausios pagalbos.

Rohinjų vyresnysis Kamalis Hossainas sakė, kad dramblių sutrypti pabėgėliai buvo neseniai atvykę į Bangladešą. Jie esą įsikūrė viename miške netoli Kutupalongo stovyklos.

„Tai įvyko ankstyvą pirmadienio rytą, kai rohinjai miegojo po polietileniniais uždangalais. Tie laukiniai drambliai mirtinai sutrypė du pagyvenusius civilius“, – sakė jis AFP.

Praėjusią savaitę Jungtinės Tautos padėtį Mianmare pavadino „vadovėliniu etninio valymo pavyzdžiu“.

Nuo rugpjūčio pabaigos, kai prasidėjo nauja smurto prieš rohinjus banga, šimtai tūkstančių jų pabėgo į Bangladešą, kur pasakoja apie budistų gaujų ir Mianmaro karių sudegintus ištisus rohinjų kaimus bei jų išpuolius prieš civilius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.