Kanadoje keleivinis lėktuvas susidūrė su bepilote skraidykle

Kanadoje bepilotei skraidyklei atsitrenkus į keleivinį lėktuvą šiam pavyko saugiai nusileisti, sekmadienį pranešė šalies transporto ministras.

 Bepilotė skraidyklė susidūrė su lėktuvu.<br> AFP/„Scanpix“ asociatyvioji nuotr.
 Bepilotė skraidyklė susidūrė su lėktuvu.<br> AFP/„Scanpix“ asociatyvioji nuotr.
 Bepilotė skraidyklė susidūrė su lėktuvu.<br> AFP/„Scanpix“ asociatyvioji nuotr.
 Bepilotė skraidyklė susidūrė su lėktuvu.<br> AFP/„Scanpix“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 16, 2017, 10:13 AM, atnaujinta Oct 16, 2017, 10:18 AM

Toks incidentas buvo pirmasis šalyje.

Nors pasaulyje naudojama vis daugiau bepiločių skraidyklių, su orlaiviais jos susiduria itin retai. Tačiau pareigūnai bando surasti būdų, kaip apsaugoti lėktuvus nuo tokių pavojų.

Bepilotė skraidyklė ketvirtadienį atsitrenkė į Kanados oro linijų „Skyjet“ lėktuvą, skridusį Kvebeko Jeano Lesage‘o oro uosto link, pranešime nurodė šalies transporto ministras Marcas Garneau..

„Tai yra pirmas kartas Kanadoje, kai bepilotė skraidyklė atsitrenkė į komercinį orlaivį. Man labai palengvėjo, kad tas lėktuvas patyrė tik nedidelę žalą ir galėjo saugiai nusileisti“, – sakė ministras.

Skraidyklė įsirėžė į lėktuvo dešinįjį sparną maždaug 450 metrų aukštyje apie 3 km atstumu nuo oro uosto. Lėktuve tuo metu buvo šeši keleiviai ir du įgulos nariai, pranešė laikraštis „Le Journal de Quebec“.

Kanadoje draudžiama leisti bepilotes skraidykles didesniame nei 90 metrų aukštyje ir arčiau nei 5,5 km atstumu nuo oro uostų.

Pasak buvusio astronauto, tapusio Kanados transporto ministru, šiemet jau užfiksuota 131 incidentas, kai bepilotės skraidyklės „sukėlė pavojų aviacijos saugumui“.

Šiuo metu ruošiami griežtesni reikalavimai, reglamentuojantys bepiločių skraidyklių naudojimą, žurnalistams sakė M. Garneau.

Planuojama, kad bepiločių skraidyklių valdytojai turės išlaikyti egzaminą ir ant savo skraidyklių užrašyti savo vardą bei adresą. Be to, siekiama nustatyti minimalų amžių, nuo kurio būtų leidžiama pilotuoti tam tikro dydžio skraidykles.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: komentarai apie Vilniuje besibaigiančias karines pratybas