Tuniso karinių jūrų pajėgų laivo ir migrantų valties susidūrimo aukų padaugėjo iki 34

Tuniso pareigūnams jūroje aptikus 26 migrantų kūnus, kiek daugiau nei prieš savaitę įvykusios nelaimės, kai šalies karinių jūrų pajėgų laivas susidūrė su migrantų valtimi, aukų skaičius išaugo iki 34, pranešė Gynybos ministerija.

A.Vaitkevičiaus nuotr.
A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-10-17 08:07

Spalio 8-ąją netoli Viduržemio jūroje esančių Kerkenos salų susidūrus karinių jūrų pajėgų laivui ir migrantų valčiai, ši nuskendo.

Iškart po nelaimės Gynybos ministerija nurodė, kad buvo ištraukti aštuoni skenduoliai, o nevyriausybinės organizacijos skelbė, kad kelios dešimtys migrantų dingo.

Sekmadienio vakarą karinio jūrų laivyno paieškų ir gelbėjimo laivas aptiko migrantų valties liekanas ir ištraukė 10 kūnų, sakoma Gynybos ministerijos pranešime.

Pirmadienį buvo aptikti dar 16 migrantų palaikai, nurodė ministerijos atstovas Belhassenas Oueslati (Belhasenas Veslatis). Pasak jo, dabar to incidento aukų skaičius siekia 34.

Vienas po tragedijos išgelbėtas migrantas naujienų agentūrai AFP sakė, kad toje valtyje buvo 90 žmonių, norėjusių nuplaukti iki Italijos.

Nevyriausybinės organizacijos Tuniso ekonominių ir socialinių teisių forumo (FTDES) duomenimis, toje valtyje plaukė nuo 80 iki 100 migrantų.

Pasak Tarptautinės migracijos organizacijos (IOM), nuo vasaros padaugėjo migrantų, mėginančių iš Tuniso atplaukti į Europą.

Nedideli migrantų laiveliai plaukia į Italijos Sicilijos ir Lampedūzos salas.

Anksčiau šį mėnesį IOM atstovas iš Italijos Flavio di Giacomo (Flavijus di Džakomas) AFP teigė, kad vien rugsėjį į Lampedūzą ir vakarų Siciliją iš Tuniso atvyko 1 400 žmonių.

Tuo tarpu 2016 metais Italijoje buvo užregistruota 1 200 atvykėlių iš šios šalies.

Pernai parengtoje FTDES ataskaitoje sakoma, kad pusė jaunų žmonių iš skurdžių Tuniso regionų svarstė galimybę palikti savo šalį, o trečdalis jų buvo pasiruošę tai padaryti neteisėtai.

Teigiama, kad tokia situacija susidarė dėl šioje Šiaurės Afrikos šalyje vis didėjančio skurdo ir nedarbo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.