Nepale autobuso avarijos aukų padaugėjo iki 28

Vidurio Nepale į sostinę važiavusiam autobusui anksti šeštadienį nulėkus nuo greitkelio ir įkritus į upę žuvo mažiausiai 28 žmonės, dar 15 buvo sužeisti, pranešė pareigūnai.

 AFP/„Scanpix“ asociatyvi nuotr. 
 AFP/„Scanpix“ asociatyvi nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 28, 2017, 2:49 PM

Autobusas nuo kelio nuvažiavo ankstyvą šeštadienio rytą apie 80 km į rytus nuo sostinės Katmandu ir atsidūrė sraunioje Trišulio upėje, nurodė vietos administracijos pareigūnas Shyamas Prasadas Bhandari.

„Jau ištraukėme 28 lavonus ir manome, kad sudužusiame autobuse dar yra daugiau įstrigusių kūnų“, – jis sakė telefonu iš įvykio vietos.

Gelbėjimo operaciją koordinuojantis Sh. P. Bhandari sakė, kad dėl sraunios tėkmės gelbėtojams sunku dirbti.

Vietos televizijos reportažuose matyti žuvusiuosius ir sužeistuosius iš vandens traukiantys gelbėtojai. Kariai valtimis plaukiojo upe ir ieškojo dingusiųjų. Iš vandens kyšojo tik nedidelė autobuso dalis.

Pareigūnai dar nepatvirtino avarijos priežasties, bet vietos žiniasklaida citavo keleivių pasakojimus, kad vairuotojas galėjo būti girtas.

Įvykio vietoje esantis policijos inspektorius Barunas Bahaduras Singhas sakė AFP, kad vairuotojas per avariją buvo sužeistas ir, kaip manoma, išlindęs iš sudužusio autobuso pabėgo.

„Įtariama, kad vairuotojas pabėgo tuojau po incidento. Aplinkinėse teritorijose surengėme paieškų operaciją“, – pažymėjo pareigūnas.

Sh. P. Bhandari citavo preliminarius tyrimo duomenis, rodančius, kad autobusas važiavo didesniu nei leistina greičiu dviejų eismo juostų kalnų greitkeliu – pagrindiniu keliu, jungiančiu Katmandu su daugeliu kitų šios Himalajų šalies regionų.

Šiuo judriu maršrutu kasdien važiuoja tūkstančiai keleivinių transporto priemonių ir sunkvežimių.

Kalnuotame Nepale daugiausiai eismo nelaimių įvyksta dėl prastų transporto priemonių ir kelių būklės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.