Pietų Korėja po žemės drebėjimo atidėjo nacionalinius kolegijų egzaminus

Pietų Korėjos pareigūnai žengė precedento neturintį žingsnį ir po trečiadienį įvykusio reto žemės drebėjimo atidėjo nacionalinius kolegijų stojamuosius egzaminus.

 Pietų Korėją supurtė žemės drebėjimas.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
 Pietų Korėją supurtė žemės drebėjimas.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
 Pietų Korėją supurtė žemės drebėjimas.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
 Pietų Korėją supurtė žemės drebėjimas.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
 Pietų Korėją supurtė žemės drebėjimas.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
 Pietų Korėją supurtė žemės drebėjimas.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 15, 2017, 3:26 PM, atnaujinta Nov 15, 2017, 3:29 PM

Šalies pietryčiuose įvykęs 5,4 balo stiprumo žemės drebėjimas yra antras pagal galingumą kada nors užregistruotas Pietų Korėjoje.

14 val. 30 min. vietos (7 val. 20 min. Lietuvos) laiku įvykusio drebėjimo hipocentras buvo tik 9 km gylyje, o epicentras – netoli pramoninio Pohango miesto, pranešė valstybinė Korėjos meteorologijos administracija.

Sužeisti septyni žmonės, nurodė Viešojo administravimo ministerija, kuri perspėjo, kad sužeistųjų gali daugėti.

Drebėjimas sukėlė didelę sumaištį, nes Korėjos pusiasalyje stiprūs drebėjimai pasitaiko labai retai.

Vis dėlto seisminis aktyvumas Pietų Korėjoje yra atidžiai stebimas, nes jo padidėjimas dažnai būna pirmas ženklas, kad Šiaurės Korėjoje įvykdytas branduolinis bandymas.

Trečiadienio žemės stebėjimas buvo jaučiamas visoje šalyje, taip pat ir sostinėje Seule.

Kitą dieną turėjo vykti kolegijų stojamieji egzaminai, kai visa šalis nuščiūva, kad padėtų paaugliams sutelkti dėmesį tik į šį metinį įvykį, kurio rezultatai gali nulemti jų ateitį itin konkuruojančioje visuomenėje.

Pietų Korėja imasi reikšmingų žingsnių, kad per stojamuosius egzaminus niekas netrikdytų moksleivių. Kad sudarytų geresnes eismo sąlygas tiems, kas laikys egzaminus, Seulo finansų rinkos ir daugelis įstaigų tą dieną darbą pradeda vėlai. Per pagrindinį kalbos klausymosi testą pusvalandį neleidžiama lėktuvams nei kilti, nei tūpti oro uostuose.

Po drebėjimo vietos televizijoms atsiųstose nuotraukose ir filmuotoje medžiagoje matyti sutrupėjusios sienos, namuose smarkiai drebantys baldai ir iš pastatų bėgantys panikos apimti žmonės.

Socialinėje žiniasklaidoje paskelbta apgadintų parduotuvių fasadų, iš lentynų krentančių prekių, nukritusių plytų apgadintų automobilių ir sutrūkinėjusios žemės vaizdų.

Pagalbos centrai visoje šalyje sulaukė tūkstančių skambučių su prašymais suteikti informacijos, net populiariausia šalyje susirašinėjimo programėlė „Kakao Talk“ buvo sutrikusi dėl vartotojų srauto padidėjimo.

Pohange yra įsikūrusi pasaulyje ketvirtos pagal dydį plieno gamintojos „Posco“ būstinė. Apie kokią nors žalą kompanijos plieno gamykloms kol kas nepranešta.

Po trečiadienio drebėjimo užregistruota daug pakartotinių požeminių smūgių, tarp jų – 4,3 balo smūgis, užfiksuotas maždaug dvi valandos po drebėjimo.

Šalies branduoliniai reaktoriai veikė be sutrikimų, pranešė naujienų agentūra „Yonhap“, remdamasi bendrovės „Korea Hydro and Nuclear Power“ pareigūnais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.