Dėl nuotėkio JAV uždarytas naftotiekis „Keystone“

Dėl išsiliejimo Pietų Dakotoje ketvirtadienį buvo uždarytas naftotiekis „Keystone“, pranešė jį eksploatuojanti kompanija „TransCanada“.

 Uždarytas naftotiekis „Keystone“.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
 Uždarytas naftotiekis „Keystone“.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
 Uždarytas naftotiekis „Keystone“.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
 Uždarytas naftotiekis „Keystone“.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

AFP, AP, BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 17, 2017, 9:12 AM, atnaujinta Nov 17, 2017, 9:24 AM

Tačiau valstijos pareigūnai nemano, kad per nuotėkį buvo užteršti kokie nors vandens telkiniai ar geriamojo vandens sistemos.

Prieš aušrą dėl nežinomų priežasčių išsiliejo maždaug 5 tūkst. barelių (apie 210 tūkst. galonų arba 795 tūkst. litrų) naftos, nurodė kompanija. Priežastys tiriamos, o „TransCanada“ mobilizavo nelaimių padarinių likvidavimo komandas ir pranešė JAV reguliuotojams.

Pietų Dakotos aplinkos ir gamtinių išteklių departamento aplinkosaugininkas Brianas Walshas sakė, kad valstija į nuotėkio vietą netoli sienos su Šiaurės Dakota, maždaug 402 km į vakarus nuo Mineapolio, nusiuntė savo darbuotoją.

„Galiausiai už išvalymą atsakinga „TransCanada“, ir jie turės tai sutvarkyti pagal mūsų valstijos taisykles“, – sakė B. Walshas.

Išsiliejus naftai kompanija turėjo uždaryti 4 324 km ilgio naftotiekį, einantį iš Kanados Albertos provincijos iki naftos terminalų Kušinge Oklahomoje ir Patokoje Ilinojuje.

Pavasarį prezidentas Donaldas Trumpas leido tiesti svarbią naftotiekio dalį „Keystone XL“, kurią jo pirmtakas Barackas Obama buvo uždraudęs dėl galimų ekologinių grėsmių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.