Kemerovo gaisro aukų artimiesiems – akibrokštas iš miesto gubernatoriaus

Prekybos centre „Žiemos vyšnia“ per gaisrą žuvusių 64 žmonių gedintys Kemerovo miesto gyventojai pasipiktinę valdžia. Antai Kemerovo srities gubernatorius Amanas Tulejevas paaukojo pinigų labdaros fondui, kuris skirtas aukų artimiesiems. Tačiau paaukota suma buvo juokingai maža.

 Pasak 2016 metų A.Tulejevo pajamų deklaracijos, jo vienos dienos alga yra maždaug 5,7 tūkst. rublių (80,5 euro).<br>AP nuotr.
 Pasak 2016 metų A.Tulejevo pajamų deklaracijos, jo vienos dienos alga yra maždaug 5,7 tūkst. rublių (80,5 euro).<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-03-30 18:59

Kemerovo srities administracija paskelbė, kad gubernatorius A.Tulejevas fondui paaukojo savo vienos dienos algą. Šis poelgis sukėlė kritikos bangą socialiniuose tinkluose – internautai jautė, kad gubernatorius žuvusiuosius įžeidė, rašo „Radio Free Europe“.

A.Tulejevas ir jo pavaduotojai visi paaukojo vienos dienos algą, skirdami pinigus labdaros fondui, kurio tikslas yra finansiškai paremti šeimas tų žmonių, kurie žuvo kovo 25-osios gaisre. Didžioji dalis žuvusiųjų – daugiau nei 40 – buvo vaikai.

Pasak 2016 metų A.Tulejevo pajamų deklaracijos, jo vienos dienos alga yra maždaug 5,7 tūkst. rublių (80,5 euro).

A.Tulejevas ir jo patikėtiniai sulaukė daug kritikos dėl šaltos reakcijos į tragediją. Gubernatorius visuomenės pasipiktinimą valdžia dėl gaisro net išvadino politiniu oportunizmu.

„Besielė pabaisa!“ – A.Tulejevą socialiniame tinkle „Twitter“ išpeikė vienas internautas, kuris išgirdo apie aukų artimiesiems paaukotus pinigus.

Tuo metu vienas Kemerovo gyventojas „Facebook“ pašiepė gubernatorių: „Oho, net visos dienos alga.“

Pranešimas spaudai su žiniomis apie A.Tulejevo „dosnumą“ iš Kemerovo administracijos tinklalapio dingo kelios valandos po to, kai vietinė ir nacionalinė žiniasklaida pranešė apie politiko poelgį.

A.Tulejevas Kemerovo srities gubernatoriaus poste sėdi nuo 1997-ųjų. Šių metų kovo 27-ąją, kai į Kemerovą atvyko Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, A.Tulejevas pareiškė, kad į protestą susirinko apie 200 žmonių, nors iš tiesų pasirodė tūkstančiai.

Kemerovo gubernatorius taip pat sakė V.Putinui, esą „problemų kelėjai“ ir „opozicijos pajėgos“ bandė kurstyti neramumus, kad sustiprintų savo politinę poziciją.

Po gaisro prekybos centre sulaikyti septyni žmonės, penkiems iš kurių teisėsauga skyrė kardomąjį kalinimą, rašo BNS.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.