Vidurio Indijoje sugriuvus keturių aukštų viešbučiui žuvo 10 žmonių

Vidurio Indijoje sugriuvus senam keturių aukštų viešbučiui žuvo mažiausiai 10 žmonių, o dar trys buvo sužeisti, sekmadienį pranešė policija.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 1, 2018, 2:43 PM

Visą naktį su kūjais ir grandininiais pjūklais dirbusiems gelbėtojams pavyko ištraukti 10 gyvų žmonių, kurie buvo įstrigę po sugriuvusio pastato nuolaužomis, sakė policijos pareigūnas Sanju Kamle.

Nelaimė įvyko šeštadienio vakarą tankiai apgyvendintame Madhja Pradešo valstijos Indauro miesto rajone. Sužeistieji gydomi ligoninėje.

Rajono administratorius Nishantas Warwade sakė, kad po griuvėsiais dar gali būti iki penkių žmonių.

Laikraštis „The Times of India“ pranešė, kad aptriušęs viešbutis sugriuvo, nes į jį įsirėžė automobilis.

Viešbutis, kuriame buvo 25 kambariai, stovėjo netoli geležinkelio ir autobusų stočių. Komercinis centras Indauras yra maždaug 900 km į pietus nuo Delio.

Tokių nelaimių šioje pietų Azijos šalyje, pasižyminčioje menka statybos saugos reikalavimų priežiūra, nutinka gana dažnai.

Pastaraisiais metais Indijoje sugriuvo nemažai pastatų, šios nelaimės nusinešė žmonių gyvybių. Dėl didelės būsto paklausos ir menkos saugos reikalavimų priežiūros kai kurie statytojai būna linkę sutaupyti ir naudoja nekokybiškas medžiagas arba be leidimo didina pastatų aukštingumą. Be to, senuose namuose, kurių būklė nebūna tinkamai tikrinama, tebegyvena žmonės.

Aktyvistai sako, kad aprūpinimo būstu draugijos, privatūs savininkai ir statytojai dažnai bando sutaupyti ir kad tam tikrą vaidmenį vaidina korupcija, nes pareigūnai kartais išduoda leidimus pastatams netgi žinodami, kad jie nesaugūs.

Indijos finansų sostinėje Mumbajuje rugpjūtį sugriuvus keturių aukštų prieš 117 metų pastatytam gyvenamajam namui žuvo 33 žmonės.

2013 metais Mumbajuje sugriuvus neteisėtai pastatytam gyvenamajam pastatui, žuvo 60 žmonių. Tai buvo daugiausiai gyvybių per ištisus dešimtmečius nusinešusi namo griūtis šalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.