Konkurso „Mis laikinoji sostinė 2011” gražuolės paiso ir senelių patarimų

Dėl konkurso „Mis laikinoji sostinė 2011” nugalėtojos titulo šiandien Kaune varžysis 14 merginų, į sceną patekusių po didelės atrankos. Grožio renginyje panoro dalyvauti per tūkstantį kauniečių.

Žaviausios kaunietės karūna vilioja moksleives, studentes ir net jauną verslininkę. Viena jų „Mis laikinąja sostine 2011” taps jau penktadienio vakarą.<br>M.Patašius
Žaviausios kaunietės karūna vilioja moksleives, studentes ir net jauną verslininkę. Viena jų „Mis laikinąja sostine 2011” taps jau penktadienio vakarą.<br>M.Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė ("Lietuvos rytas")

May 6, 2011, 7:37 AM, atnaujinta Mar 30, 2018, 6:29 PM

Keturioliktą kartą rengiamas žaviausios kaunietės konkursas šiemet vyks restorane „Via Baltica”. Juvelyro Jono Stromilos sukurtos gražuolės karūnos ir kitų prizų sieks moksleivės, studentės ir net jauna verslininkė.

Dalyvės – šalies ir tarptautinių mokslo, meno, muzikos, šokių konkursų bei olimpiadų laureatės. Jos yra vaidinusios kine ir teatre, dirba modelių agentūrose. Dvi jų nemažai pasiekusios sporte.

Suviliojo nuotakos suknelė

Kuo mokslais ir kita veikla užsiėmusias merginas vilioja grožio konkursas, kuriam ruoštis nuo kovo joms teko kone kasdien po keletą valandų?

„Draugams juokaudama pasakiau, jog į konkursą einu dėl to, kad galėčiau užsivilkti nuotakos suknelę. Jomis visos vilkėsime per finalinę renginio dalį. Tačiau labiausiai traukė patekti į sceną ir būti įvertintai”, – atvirai pasakojo vyriausia renginio dalyvė 23 metų Daiva Pociūtė.

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto trečiakursė – būsimoji burnos higienistė. Kaunietė savo ateitį sieja ne tik su medicina, bet ir su muzika.

Daugybėje džiazo ir roko muzikos festivalių laurus skynusi kaunietė jau devintus metus muša būgnus. Ji – merginų poproko grupės „Deka” būgnininkė.

Šiandien už D.Pociūtę sirgs šeima, mylimasis Saulius ir pulkas patarimų negailinčių draugų. Jei mergina laimėtų, ji ne tik puikuotųsi karūna, bet ir norėtų pradėti labdaringą veiklą.

Trauma nesustabdys

Abiturientė Eivilė Stankūnaitė – Kauno „Laisvės KRS” moterų krepšinio klubo žaidėja, šiemet išrinkta gražiausia Lietuvos krepšininke.

Aštuoniolikmetė tvirtino, kad užpildyti anketą ją paragino draugė, pernai rengto konkurso „Mis laikinoji sostinė” nugalėtoja Elona Račkutė. Ji šiųmetei dalyvei dar prieš konkursą atskleidė renginio užkulisių paslaptis.

Nors prieš savaitę E.Steikūnaitė sportuodama patyrė kojos traumą, sukandusi dantis ruošiasi konkursui.

„Scena, į dalyves nukreiptos šviesos, publikos žvilgsniai, makiažas ir gražios šukuosenos labai vilioja. Tokio šanso praleisti nenoriu”, – atvirai dėstė 184 centimetrų ūgio moksleivė.

Scenoje nesusikaustys

„Į konkursą atėjau, kad įgaučiau daugiau pasitikėjimo savimi ir išmokčiau laisvai elgtis scenoje. Manau, to jau pramokau”, – neslėpė Vilniaus universitete antrus metus kultūros vadybą studijuojanti Laima Januševičiūtė.

Iš Raudondvario (Kauno r.) kilusi mergina prieš užpildydama anketą tarėsi su tėvais, o perėjusi atranką iš karto pasigyrė senelei. Ši merginai patarė scenoje nedrebinti kinkų, šypsotis. Ir ne tik lūpomis, bet ir akimis. Kitaip pakerėti publikos neįmanoma.

L.Januševičiūtė tikisi, kad gerai pasirodyti konkurse jai padės spindinčios akys, ir tai, jog nuo mažens ji daug juda.

Trylika metų mergina šoko šiuolaikinius šokius. Dabar kartu su motina viename sveikatingumo klubų vadovauja aerobikos treniruotėms.

Gimnastei svarbu elegancija

Septyniolikmetė Gabrielė Adomonytė į konkursą ėjo ne tik išbandyti jėgų. Mergina įsitikinusi, kad moteriškumą liudija elegancija, todėl per repeticijas ji tobulino laikyseną, eiseną ir judesius.

Kauno Maironio universitetinės gimnazijos vienuoliktokė kartą jau yra pasipuošusi gražuolės juosta. Prieš dešimt metų ji dalyvavo mažųjų modeliukų konkurse ir laimėjo titulą „Mis publika”.

Dėl talentų rungties G.Adomonytė visiškai nesijaudina. Ji nuo mažens lanko meninės gimnastikos treniruotes ir yra Lietuvos jaunių rinktinės narė, prizines vietas laimėjusi ne tik mūsų šalies, bet ir tarptautiniuose čempionatuose. Šiandien scenoje gimnastė parodys numerį su kaspinu.

Verslininkė uždainuos

„Man labai įdomu išbandyti tai, kas nauja”, – paklausta, kas atginė į grožio konkursą, trumpai atsakė 22 metų Edita Jačionytė.

Piešti ir kurti prozą mėgstanti mergina konkurse parodys, kad turi dar vieną talentą – sugeba dainuoti.

Drąsi ir energinga E.Jačionytė baigė Vilniaus dailės akademiją, kurioje įgijo tekstilininko specialybę. Kaunietė jau spėjo ne tik įgyti išsilavinimą, bet ir įkurti nuosavą verslą.

Jos grožio salone atliekamas ajurvedinis masažas.

Jauna verslininkė neslepia, kad iš savo veiklos jau sugeba pragyventi, tačiau ateityje norėtų stoti į magistrantūrą.

Renginio tema – rokas

„Roke – tik merginos”. Taip pavadintame konkurse merginos virs drąsiomis rokerėmis, aistringomis vilioklėmis ir romantiškomis nuotakomis.

Scenoje jos vilkės kokteilines sukneles, odinius drabužius ir vyrų akį traukiančius atvirus bikinius. Per paskutinį pasirodymą dalyvės tarsi gulbės plauks pasipuošusios vestuvinėmis suknelėmis.

Kuri gražuolė taps nugalėtoja, spręs komisija. Publika rinks savo numylėtinę, o fotografai balsuos už gražiausiai jiems pozavusią dalyvę.

Konkursas „Mis laikinoji sostinė 2011”. Gegužės 6 d. 11 val. Kaunas, restoranas „Via Baltica”.

Varžysis keturiolika merginų

1. Aušrinė Martinionytė, 20 metų, 176 cm ūgio VDU studentė. Mergelė.

2. Aida Povilaitytė, 16 metų, 167 cm ūgio moksleivė. Liūtas.

3. Ieva Rekštytė, 16 metų, 167 cm ūgio moksleivė. Mergelė.

4. Evelina Šumilovaitė, 19 metų, 167 cm ūgio Kauno kolegijos studentė. Mergelė.

5. Daiva Pociūtė, 23 metų, 169 cm ūgio Lietuvos sveikatos mokslų universiteto studentė. Vandenis.

6. Edita Jačionytė, 22 metų, 172 cm ūgio masažo salono savininkė. Vėžys.

7. Gabrielė Adomonytė, 17 metų, 170 cm ūgio moksleivė. Dvyniai.

8. Agnė Kopaniovaitė, 20 metų, 171 cm ūgio Kauno kolegijos studentė. Dvyniai.

9. Brigita Bruožytė, 18 metų, 174 cm ūgio moksleivė. Avinas.

10. Deimantė Nausėdaitė, 17 metų, 170 cm ūgio moksleivė. Vėžys.

11. Šarūnė Skirmantaitė, 17 metų, 175 cm ūgio moksleivė. Skorpionas.

12. Eivilė Steikūnaitė, 18 metų, 184 cm ūgio moksleivė. Šaulys.

13. Domantė Petkūnaitė, 18 metų, 164 cm ūgio moksleivė. Dvyniai.

14. Laima Januševičiūtė, 20 metų, 173 cm ūgio VU studentė. Mergelė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.