„Mis publika 2012“ E. Štandtaitė dalinasi savo mėgstamiausio patiekalo receptu

„Mis publika 2012“ bei antroji vicemis Eglė Štandtaitė (22 m.) prisipažino negalinti atsispirti kinų virtuvės aštriems patiekalams. Gražioji kaunietė su lrytas.lt portalo skaitytojais dalinasi savo mėgstamiausio patiekalo receptu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-07-04 14:18, atnaujinta 2018-03-18 11:02

Receptas: aštriai rūgšti baltųjų kiniškų grybų sriuba su vištiena

Reikės:

3 l vištienos sultinio

50 g baltųjų kiniškų grybų

0,5 šaukšto baltųjų pipirų (pagal skonį galima ir daugiau jei norime aštriau)

0,5 puodelio baltojo acto

1 indelio bambuko ūglių juostelių

2 šaukštų kukurūzų krakmolo

4 šaukštų vandens, sumaišytų su miltais

0,5 šaukštelio sezamo aliejaus

čili pipiro, vištos krūtinėlės

druskos.

Gaminimas:

vištienos sultinį, grybus užpilame verdančiu vandeniu ir pamirkome 10-15 min. Po to juos ir vištienos krūtinėlę supjaustome, sumetame į puodą, dedam pipirus, pilame actą, aliejų, įmetame čili pipirą, įberiame druskos. Paverdame kokias 10-15 min. Dedame bambuko ūglius. Pastoviai maišant, pamažu supilamas kukurūzų krakmolas (prieš tai jį išmaišyti nedideliame vandens kiekyje), kad ji sutirštėtų. Patiekiant įmesti į sriubą pjaustytų šviežių svogūnų laiškų arba juostelėmis pjaustyto agurko.

Tokią pat sriubą galima pasigaminti ir su jūros gerybėmis. Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.