Kaune įkurtoje Kulinarijos akademijoje prancūzas virėjas mokė ruošti jūrų gėrybes

Kauno restorane „Gralis“ nuo rugsėjo pradžios veikiančioje Kulinarijos akademijoje, kurioje mokoma ruošti prancūziškus patiekalus, bene didžiausio lankytojų susidomėjimo sulaukė trečioji pamoka. Jos metu buvo mokoma ruošti valgius iš jūrų gėrybių.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Sep 20, 2012, 10:17 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 4:33 PM

Iš Prancūzijos regiono Burgundijos kilęs profesionalus virėjas Patrickas Olejniczakas kursų dalyviams rodė, kaip gurmaniškai patiekti midijas, austres ir jūrų sraiges.

Patiekalų iš jūrų gėrybių receptai ir gaminimas sudomino ne tik nuolatinius akademijos lankytojus, kurie į pamokas įprasta atvyksta iš Kauno ir Vilniaus.

Šioje pamokoje dalyvavo nauja mokinė — konkurso „Lietuvos ponia 2011“ nugalėtoja kaunietė Indrė Baltrušaitienė. „Neseniai grįžau iš Paryžiaus, kur ragavau daug prancūziškų patiekalų. Ypač patiko jūrų gėrybės. Panorau pati išmokti jas skaniai paruošti“, — tvirtino moteris.

Kulinarijos akademijos lankytojai pirmiausia mokėsi ruošti midijas vyno, sviesto ir grietinėlės padaže, skanintame baltaisiais pipirais ir petražolėmis.

Virėjas taip pat rodė, kaip pasigaminti jūrų sraiges su alyvuogių aliejaus, kiaušinio trynio, česnako ir juodųjų pipirų padažu.

Kursų dalyviai mokėsi atidaryti austrių geldeles. Šių jūrų gėrybių buvo galima paragauti ne tik su šviežiai spaustomis citrinų sultimis ir sviestu. Virėjas mokė, kaip iš acto, vyno bei smulkiai supjaustytų raudonųjų svogūnų paruošti padažą prie austrių.

Kaip ir kiekvienos pamokos metu kursų lankytojai taip pat ruošė desertą. Šįkart jie kepė klasikinį prancūzišką skanėstą — apverstą obuolių pyragą — Tarte Tatin.

Kulinarijos akademijos lankytojai ankstesnėse pamokose mokėsi ruošti keptą anties krūtinėlę su karamelizuotu padažu, lašišos tartarą su kaparėliais, raugintais agurkėliais ir apelsinais, virti prancūzišą svogūnų sriubą, creme brulle ir šokolado putėsius.

Kursų metu P. Olejniczakas suteikia daug praktinių žinių: kaip ilgiau išsaugoti šviežius maisto produktus, kaip pasigaminti skanų karamelizuotą padažą, kuo skiriasi įvairūs aliejai, kokie desertai tirpsta burnoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.