Rudenį šokėjų G. ir T. Slausgalvių virtuvė pakvimpa sriuba

Kauniečiai šokėjai Gintarė ir Tomas Slausgalviai – darni pora ne tik šokių aikštelėje. Sutuoktiniai kartu keliauja, pramogauja, rūpinasi bendrais namais. Jie neišskiriami net virtuvėje.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė ("Laikinoji sostinė")

Oct 8, 2012, 8:30 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 7:01 AM

Žinomi šokėjai jaukų šeimos lizdelį susisuko XVII amžiuje pradėtame statyti Linkuvos dvare. Čia jie turi per du aukštus įrengtą butą su nuostabiu vaizdu į šalia tyvuliuojantį tvenkinį.

Prieš kelis dešimtmečius šioje vietoje apsigyveno Tomo tėvai. Sūnui vedus ir į namus parsivedus žmoną jie persikėlė į tame pačiame dvare esantį kitą butą.

„Prieš įsikuriant mano tėvams ši erdvė buvo kolūkio kultūros namų kino salė su biblioteka, operatorine ir direktoriaus kabinetu. Todėl turime labai aukštas lubas“, – vedžiodamas po nuosavas valdas rodė T.Slausgalvis.

Pipirai saugo nuo ligų

Šiuolaikiškai įrengta su svetaine sujungta poros virtuvė tąkart kvepėjo aštria sriuba.

Šį abiejų mėgstamą patiekalą G. ir T.Slausgalviai ruošia gana dažnai. Ypač prasidėjus rudens darganai.

„Kad atvėsus orams nesusirgtume, valgome pipirais, česnakais ir kitais aitriais prieskoniais gardintą maistą.

Šis patiekalas užkerta kelią infekcijoms ir peršalimo ligoms“, – vaišindami drauge ruoštu valgiu tikino šokėjai.

Be to, toks maistas puikiai padeda sušilti. Sukirtus lėkštę aštrios sriubos kūną užlieja maloni šiluma, o jo temperatūra akimirksniu pakyla viena ar dviem laipsnio dalimis.

Skanėstais vaišina bičiulius

Ar daugkartinių Lietuvos standartinių šokių čempionų ir įvairių Europos čempionatų finalininkų figūrai nekenkia soti tarkuotu sūriu skaninta sriuba?

Pora tikino, kad vėlai vakare ar naktį prieš miegą jos nevalgytų jokiu būdu. Tačiau lėkštė šios sriubos pietums – jokia nuodėmė.

„Vakarais stengiamės visiškai nevalgyti. Laikomės mitybos specialistų nurodymo – nekrauti papildomų kalorijų, jeigu jų nepanaudoji“, – teigė G.Slausgalvienė.

Šokėjai juokavo, kad žino dar vieną būdą, kaip nepersivalgyti net skaniausio maisto: reikia pasikviesti bičiulių.

Svečių pora dažniausiai sulaukia savaitgaliais, kai turi mažiau darbo.

Tuomet kaipmat išgaruoja poros drauge virtos sriubos, ruošti užkandžiai ar Gintarės kepti pyragai ir prancūziškos kanelės.

Aukštumų padeda siekti meilė

Be šokių gyvenimo neįsivaizduojantys Gintarė ir Tomas tvirtino, kad būtent šokiai ir suvedė juos į porą. Nuo mažens šokantys kauniečiai kurį laiką buvo varžovai.

Gintarė turėjo šokių partnerį, Tomas – partnerę.

Jaunuoliai prieš dešimtmetį susitiko vienoje vasaros šokių stovykloje. Netrukus jie tapo pora gyvenime, o vėliau ir ant parketo.

„Kai nusprendėme šokti kartu, specialistai prieštaravo, nes mūsų ūgio skirtumas – 20 centimetrų. Svoris taip pat smarkiai skiriasi.

Tačiau kiekviena taisyklė turi išimčių.

Laikui bėgant įrodėme, kad daug dirbdami, mylėdami ir tikėdami vienas kitu galime pasiekti aukštų rezultatų“, – tvirtino neseniai iš mėgėjų klasės į profesionalų perėję šokėjai.

Tomas būsimą žmoną pakerėjo rūpestingumu, dėmesingumu ir galantišku elgesiu. Gintarė išrinktąjį sužavėjo grožiu, paprastumu, mandagumu.

Jis savo mylimajai pasipiršo po šešerių draugystės metų per Kalėdas dovanų įteikęs didelę dėžę su spausdintuvu. Išpakavusi dovaną mergina rado dar ir sužadėtuvių žiedą. Vedybinio gyvenimo saitais pora susisaistė prieš ketverius metus.

Aštri sriuba su jautienos faršu

Patiekalui reikės (8–10 porcijų): 1 kg jautienos faršo, 2 indelių po 400 g raudonųjų pupelių, 1 indelio baltųjų pupelių, 3 indelių po 800 g pomidorų be odelės savo sultyse, 200 g tarkuoto sūrio, 40 g marinuotų Chalapos paprikų, 1 česnako, aštrių mėsos prieskonių, kario, juodųjų pipirų ir aitriosios paprikos, bazilikų, raudonėlių, prancūziško batono.

Iškepkite faršą, kol mėsa taps sausa, pagardinkite pipirais, česnaku ir kitais prieskoniais. Pomidorus sutrinkite į vientisą masę ir užkaitinkite puode, į kurį sudėkite pupeles. Virkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių. Po to įdėkite keptą mėsą ir supjaustytas Chalapos paprikas. Dar kelias minutes pavirkite ant vidutinės ugnies. Prieš tiekdami į stalą sriubą pagardinkite tarkuotu sūriu. Tinka valgyti su prancūzišku batonu.

Mėgstantiems aštriai galima pasiūlyti vieną ar kelis pjaustytos marinuotos Chalapos paprikos gabalėlius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.