Patiekalui reikės:
1 kg šernienos filė 300 g lašinių, 200 g sviesto 750 ml raudono arba balto sauso vyno 1/2 stiklinės acto 2 morkų 1 svogūno 10-15 gramų gvazdikėlių ir pipirų (žirneliais) 2-5 g kmynų, 1-2 česnako skiltelių. Druskos – pagal skonį Sviesto – 60 g Miltų – 50 g Serbentų želė – 2 šaukštai
Paruošimas:
1) Iš pradžių ruošiame marinatą. 1 litrui marinato reikės: 3/4 litro raudono arba balto sauso vyno, 1/2 stiklinės acto, 2 morkų, 1 svogūno, gvazdikėlių, pipirų, kmynų, lauro lapų, česnako skiltelės. Sumaišykite vyną su actu, supjaustytomis daržovėmis ir prieskoniais, užvirinkite ir virkite ant mažos ugnies tol, kol marinato tūris sumažės 2/3. Atvėsinkite ir perkoškite. Marinuokite filė 2-3 dienas, vėliau gerai nusausinkite.
2) Paruoštą mėsą apdėliokite plonomis lašinių riekelėmis ir suriškite. Kepkite ant grotelių labai gerai įkaitintoje orkaitėje. Kai mėsa apskrus, pasūdykite ir įberkite pipirų. Prieš patiekdami mėsą, atriškite ją ir sudėkite ant pašildytos lėkštės. Mėsai puikiai tinka apkeptos bulvės.
3) Padažinėje pateikite padažą. Ištirpintame svieste (60 g) kepkite miltus (50 g) tol, kol jie paruduos, supilkite marinatą, sudėkite mėsos sultinį ir serbentų žėlę (2 šaukštai). Į keptuvę, kur kepė mėsa, įpilame vandens ir perkošiame jį, taip gauname mėsos sultinį. Padažo aštrumas priklauso nuo marinato kiekio.