Sudarydami įdomiausių restoranų dešimtuką, ekspertai vadovavosi ne restorano statusu, o jo meniu, kuris galėtų sudominti ne tik gurmanus, bet ir tuos, kurie nėra pasirengę išleisti daug pinigų restorane.
Įdomiausių pasaulio restoranų sąraše pirmauja restoranas „Coya“, įsikūręs Londone, čia lankytojams siūloma perujiečių virtuvės patiekalai.
Antrojoje pozicijoje atsidūrė restoranas „Ekstedt“ Stokholme, kurį neseniai atidarė virėjas Niklasas Ekstetas (Niklas Ekstedt), anksčiau dirbęs įvairiuose garsiuose restoranuose. Ši maitinimo įstaiga dirba pagal valgyklos principą, ir jo meniu sudaro daugiausia skandinavų patiekalai, paruošti ant atviros ugnies.
Trijulę vainikuoja kitas švedų restoranas, „Faviken Magasinet“, įsikūręs Jarpeno miestelyje. Visi patiekalai jame gaminami tik iš vietinės produkcijos, tiekiamos iš šalia restorano esančių fermų. Restorane galima paragauti skandinavų virtuvės patiekalų.
Pagal „Zagat“ versiją geriausių restoranų dešimtukas atrodo taip:
„Coya“, Londonas
„Ekstedt“, Stokholmas
„Faviken Magasinet“, Jarpenas
„Tanta“, Barselona
„Le Dame de Pic“, Paryžius
„Mission Chinese Food“, Niujorkas
„Lolla“, Singapūras
„State Bird Provisions“, San Franciskas
„The Parish“, Los Andželas
„Grace“, Čikaga.