Įvairių mėsainių receptai

Vasara – iškylų metas. Jeigu pavargote nuo šašlykų ir norite kažko sotaus, lengvo ir tiesiog tirpstančio burnoje, latvė Ieva Salmela siūlo išmėginti jos mėgstamiausių mėsainių receptus.

Ieva Salmela siūlo išmėginti jos mėgstamiausių mėsainių receptus.
Ieva Salmela siūlo išmėginti jos mėgstamiausių mėsainių receptus.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 28, 2013, 10:49 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 5:10 PM

Mėsainiai - patiekalas, kurį Ieva moka gaminti, atsižvelgdama į visas sveiko maisto ruošos subtilybes ir švelniausius skonio niuansus. Juk ji – suomių kompanijos „Hesburger“ plėtros vadovė Baltijos šalims, vieno iš kompanijos savininkų žmona. Kodėl turtingi žmonės renkasi mėsainį?

„Mes maitinamės visiškai paprastai, - šypsosi Ieva. - Ką valgome dažnai mums diktuoja trimetis sūnelis. Valgome vištieną su ryžiais, jautieną su bulvėmis, ir, žinoma, mėsainius. Svarbu, ką valgai, tačiau dar svarbiau – kad prie pietų stalo susirinktų visa šeima. O vasara – iškylų metas, tad dažnai visa šeima leidžiame laiką gamtoje, kepame mėsainius.

Itališkas mėsainis su ant grotelių kepta vištiena, mocarelos sūriu ir peperoni dešra Sudedamosios dalys (4 mėsainiams):

4 čiabata bandelės;

20 marinuotų agurkų griežinėlių;

4 lapai žaliųjų arba aisbergo salotų;

8 riekelės mocarelos sūrio;

8 arbatiniai šaukšteliai pesto padažo;

8 riekelės peperoni dešros;

16 gabalėlių saulėje džiovintų pomidorų;

4 riekelės vištienos filė;

1 apskritimais pjaustytas raudonasis svogūnas (2 apskritimai mėsainiui);

80 g agurkų majonezo.

Pasiruoškite vištienos filė. Vištieną nuplaukite, supjaustykite 1 cm storio plokštelėmis ir nusausinkite. Galite naudoti gryną arba porai valandų pamarinuoti medaus marinate.

Pasiruoškite, nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite kitas sudedamąsias dalis: marinuotus agurkus, žaliąsias salotas, mocarelos sūrį, peperoni dešrą, saulėje džiovintus pomidorus, raudonuosius svogūnus.

Pasigaminkite (arba pasiruoškite pirktą) žolelių pesto padažą.

Kepsninėje ar orkaitėje apkepkite vištienos filė kol pagels.

Imkitės mėsainio. Paskrudinkite perpus perpjautą čiabata duonelę, pagrindą padėkite ant lėkštės.

Dėkite sudedamąsias dalis (iš eilės, vieną ant kito): marinuotus agurkėlius, agurkinį majonezą, salotas, 2 griežinėlius mocarelos sūrio, pesto ir saulėje džiovintų pomidorų.

Ant viršaus uždėkite keptą vištieną, peperoni riekeles, raudonuosius svogūnus ir galiausiai užtepkite dar šiek tiek agurkinio majonezo.

Užvožkite bandelės viršų. Skanaus!

Jautienos mėsainis

Sudėtis (4 mėsainiams):

4 mėsainio bandelės;

4 arbatiniai šaukšteliai pomidorų padažo;

4 arbatiniai šaukšteliai garstyčių;

20 riekelių marinuotų agurkų;

4 lapai žaliųjų arba aisbergo salotų;

4 lapeliai čedario sūrio sumuštiniams;

400g gryno jautienos faršo;

Kepsnių prieskoniai;

1 didelis pomidoras;

1 žiedais pjaustytas raudonasis svogūnas;

80 g agurkinio majonezo;

80 g paprikinio majonezo.

Pasiruoškite jautienos faršą. Mėsainio kotletuką geriausia daryti tam skirta mašinėle, kurią galite įsigyti prekybos centruose arba internete, tačiau galite suslėgti ir rankomis. Iš faršo suformuokite 1 cm storio žlėgtainius. Padėkite juos į šaldiklį stingti ir tuo metu pasiruoškite kitus produktus.

Nuplaukite, nusausinkite ir griežinėliais supjaustykite daržoves: pomidorus, raudonuosius svogūnus, marinuotus agurkėlius, atskirkite aisbergo ar žaliųjų salotų lapus.

Išimkite žlėgtainius iš šaldiklio ir apkepkite kepsninėje arba ant keptuvės. Kol mėsa kepa, paskrudinkite mėsainio bandeles. Kai mėsa bus beveik iškepusi, pagardinkite ją kepsnių prieskoniais.

Imkitės mėsainio formavimo: ant lėkštės padėkite apatinę bandelės dalį. Ant jos užtepkite pomidorų padažo ir garstyčių, sudėkite marinuotus agurkėlius, čedario sūrį, žlėgtainį, pomidoro griežinėlį. Užtepkite agurkinio ir paprikinio majonezų. Uždėkite raudonųjų svogūnų ir viršutinę bandelės dalį. Skanaus!

Graikiškas mėsainis

Sudėtis (4 mėsainiai):

4 mėsainio bandelės;

20 griežinėlių marinuotų agurkų;

4 lapai žaliųjų arba aisbergo salotų;

80 g paprikinio majonezo;

400g gryno jautienos faršo;

Kepsnių prieskoniai;

4 riekelės kepsninėje pakepinto „haloumi“ sūrio;

4 arbatiniai šaukšteliai balzamiko padažo;

1 didelis pomidoras.

Pasiruoškite jautienos faršą. Mėsainio kotletuką geriausia daryti tam skirta mašinėle, kurią galite įsigyti prekybos centruose arba internete, tačiau galite suslėgti ir rankomis. Iš faršo suformuokite 1 cm storio žlėgtainius. Padėkite juos į šaldiklį stingti ir tuo metu pasiruoškite kitus ingredientus.

Nuplaukite, nusausinkite ir griežinėliais supjaustykite daržoves: marinuotus agurkus, aisbergo ar žaliąsias salotas, pomidorus.

Išimkite žlėgtainius iš šaldiklio ir apkepkite kepsninėje arba ant keptuvės. Kol mėsa kepa, paskrudinkite mėsainio bandeles. Kai mėsa bus beveik iškepusi, pagardinkite ją kepsnių prieskoniais.

Kepsninėje pakepinkite „haloumi“ sūrio riekeles.

Imkitės mėsainio formavimo: ant lėkštės padėkite apatinę bandelės dalį.Sudėkite marinuotus agurkėlius, aisbergo salotas, užtepkite paprikos majonezo, uždėkite žlėgtainį ir sūrį. Užlašinkite balzamiko padažo, uždėkite pomidoro griežinėlį ir dar šiek tiek paprikinio majonezo. Užvožkite bandelės viršų ir ragaukite. Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.