Druskininkai Kalėdas pasitinka įspūdingo dydžio prakartėle ir eglučių parku

Druskininkuose po truputį pakvimpa artėjančiomis Kalėdomis. Kalėdinių renginių maratonas prasidės jau šį sekmadienį, kai Druskininkai įžiebs didžiąją Kalėdų eglę. Svečių laukia įspūdinga programa: teatralizuotas koncertas „Balta balta žiemos giesmė", šokio su ugnimi studijos „Ugnies valdovai“ pasirodymas, tamsoje žėrintys ugnies liežuviai ir kvapą gniaužiantys ekstremalūs triukai. Mažųjų šventės dalyvių lauks tradicinis Kalėdų senelio paštas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 29, 2013, 7:00 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:21 AM

Sekmadienį šalia didžiosios Kalėdų eglėspirmą kartą kurorte bus įžiebta ir kalėdinė prakartėlė su šieną rupšnojančiomis avimis, tikru asilu ir nuostabiomis druskininkiečių tautodailės meistrų Antano Česnulio ir Gintauto Akstino sukurtomis medinėmis Šventosios šeimynos bei Trijų karalių skulptūromis. Tikimasi, kad įspūdingo dydžio(3x6 kv. m.) dydžio apšviesta kalėdinė prakartėlė sulauks išskirtinio gyventojų ir kurorto svečių dėmesio bei taps svarbiausiu kalėdinio laikotarpio traukos centru.

Šiemet druskininkiečiai ir kurorto svečiai išvys naujas centrinės alėjos kalėdines dekoracijas. Tačiau ne tik miesto puošyba rūpinamasi – šį savaitgalį kurorte rengiama ir tradicinė labdaros akcija „Gerumo Angelo Kalėdos Druskininkuose“. Surinktos lėšos bei daiktai (drabužiai, žaislai, avalynė, knygos, priemonės) bus skiriami vaikų, lankančių Druskininkų vaikų dienos centrus maitinimui, lavinimui ir užimtumui.

Druskininkuose prigyja ir naujos tradicijos. Jau antrus metus savivaldybė rengia originalią akciją „Kalėdinių eglučių parkas“, kurią įgyvendina kartu su aktyviausiomis kurorto įmonėmis. Gruodžio 13 dieną Gydyklų parke, šalia muzikinio fontano bus įžiebtos originalios kurorto verslininkų sukurtos kalėdinės eglutės. Iš tiesų dauguma jų anaiptol neprimena tradicinės kalėdinės žaliaskarės – čia puošiamos palmės, automobiliai, iš mineralinio vandens buteliukų ir kitų netradicinių medžiagų pagamintos eglutės. Visą akcijos laikotarpį nuo gruodžio 13 d. iki sausio pabaigos kalėdinių eglučių parke skambės muzika, o Druskininkuose atsiras dar viena patraukli vieta romantiškai pasivaikščioti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.