Kulinaro A.Meschino kumpio ir meliono užkandžio receptas

Italų kulinaras, Vilniaus restorano „Da Antonio“ savininkas Antonio Meschino su portalo lrytas.lt skaitytojais dalinasi receptais iš savo knygos „Ciao Lietuva“. Šį kartą pateikiame jums kumpio ir meliono užkandžio gaminimo receptą ir naudingus patarimus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 7, 2013, 11:10 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 10:46 PM

Kumpio ir meliono užkandis

Reikės:

1 meliono

250 g Parmos kumpio

Juodųjų pipirų

Šlakelio Marsalos vyno

Alyvuogių aliejaus

Gaminimas:

1. Melioną supjaustykime tokiais griežiniais, kad būtų patogu ir paimti, ir atsikąsti. Kai kas netgi siūlo iš jo paprasčiausiu šaukštu išskobti rutuliukus, tai, aišku, bus gražu ir patogu, tačiau labai jau daug meliono teks išmesti. Išimame sėklas ir skustuku nudrožiame jo žievę. Parduotuvėse geriau rinktis geltoną arba oranžinį melioną, gaila tik, kad jie dažnai čia atkeliauja nepakankamai prinokę ir saldūs. Tačiau ir tada ne bėda: tiesiog apibarstykime juos cukraus pudra, ir jie iškart taps skanūs, it prinokę tropikuose.

2. Tai yra vienintelis itališkas patiekalas, kuris gali būti dar skanesnis jį pateikus ispaniškai – su tos šalies Jamon Iberico kumpiu, kuris, kad ir kaip apmaudu, yra dar skanesnis už Parmos. Bet likime ištikimi originaliam receptui – Parmos arba San Daniele kumpį supjaustykime be galo plonai, kad griežinėliai būtų beveik permatomi. Jeigu jie bus per stori, melionas nepermuš kumpio skonio intensyvumo ir bus per sūrus.

3. Meliono griežinėlius apvyniojame kumpiu, pabarstome šviežiai grūstais juodaisiais pipirais, pašlakstome alyvuogių aliejumi ir aptaškome šlakeliu Marsalos vyno (tinka ir portveinas ar kitas spirituotas vynas). Tada iškart patiekiame, nors galima ir šiek tiek atvėsinti šaldytuve. Tada sūraus ir saldaus skonių kontrastą antrins vėsaus meliono ir šilto kumpio kontrastas. Štai ir viskas. Paprasta kaip dukart du.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.