Buriuotojų R.ir G. Scheidtų šeima Kalėdas sutiks Brazilijoje

Garsūs buriuotojai Gintarė (31 m.) ir Robertas (40 m.) Scheidtai su devynių mėnesių sūnumi Luku ir trejų metų Eriku Kalėdų Senelio dovanomis džiaugsis Brazilijoje. Pastaraisiais metais Italijos Trento mieste gyvenanti šeima nelaužo tradicijų – Kalėdas ir Naujuosius metus sutinka vyro tėvynėje.

G.Scheidt prieš kelionę su šeima pasirūpino lietuviškomis dovanomis.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
G.Scheidt prieš kelionę su šeima pasirūpino lietuviškomis dovanomis.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė

Dec 23, 2013, 4:58 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 5:20 PM

Iš San Paulo kilęs daugkartinis pasaulio ir dukart olimpinis čempionas R.Scheidtas, dėl treniruočių ir šeiminio gyvenimo daug laiko praleidžiantis Italijoje, tik kartą per metus sugrįžta į savo tėvynę.

Vienas tituluočiausių pasaulio buriuotojų su artimaisiais įprastai susitinka per didžiąsias metų šventes. G.Scheidt su dviem mažamečiais vaikais taip pat iš anksto ruošėsi tolimai kelionei. Juk Brazilijoje šeima svečiuosis net iki vasario mėnesio.

Roberto tėvas Fritzas Scheidtas artimuosius švęsti Kalėdų ir Naujųjų pakvietė į savo vasarnamį Belos saloje. Čia atvyks ir Roberto brolis, sesuo su šeimomis.

Vokiečių kilmės F.Scheidtas, prieš dvejus metus tapęs našliu, laikosi krikščioniškų švenčių tradicijų. Per Kalėdas visuomet patiekiamos vokiškos virtuvės vaišės - kiaulės karka ir kumpis. Prie šventinio stalo giedamos kalėdinės giesmės vokiškai ir portugališkai.

Nors Brazilijoje per Kalėdas dažniausiai kalėdinėmis puošmenomis ir girliandomis puošiamos palmės, F.Scheidtas savo vasarnamyje šiaudinėmis puošmenomis padabina tikrą eglę. Juk jų gauti Brazilijoje – ne problema.

Po didžiule egle sutelpa daugybė dovanų, nes giminėje priimta jas dovanoti ir vaikams, ir suaugusiems.

F.Scheidto marti Gintarė kalėdinėmis dovanomis pasirūpino dar vasarą viešėdama Lietuvoje. Buriuotoja pripirko daugybę lino ir gintaro dirbinių.

Naujųjų išvakarėse Scheidtai laikosi tradicijos eiti prie vandenyno – senuosius metus palydi degindami žvakutes, kurias įstato į smėlyje išraustas duobutes, kad liepsnelių neužpūstų vėjas. Tačiau daugelis brazilų Naujuosius sutinka aikštėse šaudydami fejerverkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.