Vilnietę šokolado skulptorę įkvėpė garsieji Faberge kiaušiniai

„Kad papuoštų Šv. Velykų stalą ir atrodytų prabangiai", – tokį klientų pageidavimą daugybę kartų šį pavasarį išgirdo šokolado skulptorė Elena Kliment, pastarosiomis dienomis iki paryčių dekoruojanti šokoladinius kiaušinius.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 18, 2014, 12:42 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:12 PM

Sostinės "Ozo parko" kvartale įsikūrusios jos šokoladinės vitrinoje esantys margučiai – tik saujelė to, ką moteris sukūrė. Kiti jau iškeliavo į besiruošiančių gražiausiai pavasario šventei namus Lietuvoje ir užsienyje.

"Šiuo metu žmonės labiau nei bet kada anksčiau jaučia, kokia prabanga yra išties švęsti, o ne tik paminėti Šv. Velykas": prabanga yra sugrįžti iš darbų užsienių pas savo artimuosius, prabanga yra bendrauti su jais gyvai, o ne per "Skype", prabanga kartu mėgautis šventinėmis vaišėmis užuot tik "laikinus" tų valgių nuotraukas socialiniame tinkle "Facebook", – pastebėjo E.Kliment.

Šokoladinių kiaušinių dekorui vilnietė įkvėpimo šiais metais sėmėsi iš juvelyrikos šedevrais laikomų Faberžė kiaušinių, tapusių prabangos sinonimu.

Faberžė (pranc. Fabergé) kiaušiniai – tai garsiojo juvelyro Peter Carl Fabergé firmos juvelyrinių dirbinių serija, sukurta nuo 1885 iki 1917 metų Rusijos imperatoriaus šeimai ir privatiems kolekcininkams. Iš tauriųjų metalų ir brangakmenių buvo sukurtas 71 kiaušinis, iš jų 54 – imperatoriui.

Vilnietė kūrėja kiaušinius iš juodojo šokolado dekoravo baltuoju šokoladu, taip pat tapė nuspalvinusi šokoladą maistiniais dažais.

Sunkiausi jų, maždaug 20 centimetrų aukščio, svėrė net po kilogramą. Tokių šiais metais E.Kliment sukūrė keturis.

Patys paklausiausi – natūralaus kiaušinio dydžio, sveriantys apie 60 gramų.

"Paprastai šokoladinius kiaušinius suvalgo per tas pačias šventės, kuomet įsigyja, nors vienas klientas pasakojo, kad iki šiol tarsi skulptūrą laiko pirktą praėjusiais metais.

Išties, šokolado kūrinys savo išvaizdos nepraranda net per metus, tačiau jo valgyti jau nerekomenduočiau. Šokolado galiojimo laikas – šeši mėnesiai", – sakė E.Kliment.

Koks likimas tų šokoladinių kiaušinių, kurie liks kavinės vitrinoje?

"Per Atvelykį planuojame surengti šventę. Dėl didžiausiųjų ir dailiausiųjų bus galima pasivaržyti aukcione, o kiti atiteks žaidimų nugalėtojams", – planuoja kūrėja iš šokolado.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.