Kauno senamiestyje atidaryta levandomis kvepianti lauko terasa

Kauno senamiestyje įsikūrusio restorano ir viešbučio „Daugirdas“ vasaros terasa, iš kurios atsiveria nuostabūs miesto vaizdai, pakvipo levandomis. Šie Pietų Prancūzijos bei viso Viduržemio jūros regiono augalai ne tik puošia aplinką. Jais gardinti valgiai papildė restorano valgiaraštį.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

May 14, 2014, 1:41 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 11:43 PM

„Vasaros terasa jau tapo ir tradicija, ir jaukiu kokybiško maisto, muzikos, vaizdo bei poilsio centru – tuo įsitikinome pernai. Šiais metais vasaros terasą persmelkė Provanso dvasia, kurios simbolis – levandos“, – tvirtino restorano „Daugirdas“ bendraturtė Ingrida Gustienė.

Restorano šefas ir komanda svečiams siūlo paragauti Viduržemio jūros valgių, ruoštų iš daugybės daržovių, jūros gėrybių, kitų natūralių produktų.

Svečiams sutikti paruošiamas levandų kokteilis, pagamintas iš putojančio vyno, persikų sulčių ir „Daugirdo“ restorane virto levandų sirupo.

Šaltiesiems užkandžiams siūloma ožkų sūrio rutuliukų su levandomis, su česnakais, bazilikais ir levandomis marinanuotų juodųjų alyvuogių, krevečių salotų, pagardintų levandomis ir užkeptų pitos paplotėlyje, burokėlių traškučių su levandų žiedų dulkėmis.

Karštieji patiekalai taip pat gardinti levandomis. Tai – ant grotelių kepta, levandomis ir Provanso žolelėmis įtrinta lašišų filė, vištienos krūtinėlė, jautienos filė. Mėsa tiekiama su žaliųjų šparagų kremu, salotomis ir medaus, garstyčių bei levandų glazūra.

Desertui ruošiami levandų ledai, migdoliniai „Macaroon“ pyragaičiai su levandomis, „Creme brulee“ su levandomis, ožkų sūriu ir karamelizuotais apelsinais.

Su levandomis taip pat gaminamas limonadas, ruošiama levandų arbata.

„Terasai puošti skirtas levandas įsigijome iš gėlininkų, o maistui gardinti skirtos levandos yra atvežtos iš Provanso prieskonių gamintojų. Kai liepos pradžioje pražys mūsų pačių ekologiškai auginamos levandos, tuomet jas galbūt ir naudosime patiekalams skaninti“, – sakė I.Gustienė.

Kauno senamiesčio erdvėms atsivėrusi levandų vasaros terasa visą vasarą bus atvira tiek pavieniams lankytojams, tiek išskirtiniams vakarėliams, pobūviams bei įvairiems renginiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.